Öğretmenler Günü mesajları

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Öğretmenler Günü mesajları

Bakan Dinçer başkanlığında, 81 ilden gelen temsilci öğretmenlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Dinçer'in mozoleye çelenk koymasının ardından saygıduruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Dinçer, deftere şunları yazdı: “Türkiye'yi, bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, edebiyatta özlemini duyduğun başarılarla taçlandıracak yeni nesilleri yetiştirme görevini sevgi, bilinç ve sorumlulukla yerine getiren değerli öğretmenlerimizle birlikte huzurundayız. Bizler toplum olarak öğretmenlerimize duyduğumuz minnetin ve şükranın ifadesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü, adına yakışır etkinlikler kutlarken, bu mesleğe itibarını ve onurunu kazandıran yaklaşımınızdan her zaman güç alan öğretmenlerimiz de yeni nesilleri yetiştirme görevini azalmayan bir heyecan ve çalışma azmiyle sürdürüyor. Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır diyerek başlattığınız büyük eğitim seferberliğini hızımızı, heyecanımızı, inancımızı yitirmeden sürdürmenin gayreti içindeyiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını bu ülkenin önüne koymuş olduğunuz tüm hedefleri gerçekleştirmiş olmanın onur ve kıvancı ile kutlamak için çalışırken, en büyük gücü öğretmenlerimizden almaktayız. 1923 yılı nasıl ülkemiz için bir dönüm noktası olmuşsa, 2023 yılını da ülkemiz için bir milada dönüştürdüğümüzde bu sonucu bütün ömrünü ülkesinin mutluluğuna ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına adayan değerli şahsınız ve silah arkadaşlarınıza bir şükran ifadesi olarak sunmanın onurunu yaşayacağız. Bu duygularla aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

TBMM Başkanı Çiçek: Öğretmenlerimizin çalışma şartlarının iyileştireceğiz

 

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin eğitim seviyesinin artırılması için gerektiğinde canlarını feda etmekten çekinmeyen ve Van'daki depremde görüldüğü gibi, pek çoğunun zor şartlarda görev yaptığı öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

 

Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eğitimin gelişmenin, değişen şartlara ayak uydurmanın, yaşam çevresine uyum sağlamanın ve değer üretebilmenin vazgeçilmez şartı olduğunu belirten Çiçek, “Hayata sorgulayıcı bir gözle bakmayı öğrendiğimiz ve yeteneklerimizin ortaya çıkıp gelişmesini sağladığımız ortam ise okullarımızdır. Okullarımızda insanlarımızı hayata hazırlayanlar ise öğretmenlerimizdir. Çocuk ve gençlerimizin ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir” dedi. Çiçek, şunları belirtti: “İnsana hizmet yolunda büyük özveri ile çalışan ve vatanın her sathında çalışan öğretmenlerimiz, ülkemizin bugünkü seviyesinin de mimarlarıdır. Ülkemizde yaklaşık 16 milyon öğrencimiz dersliklerde öğrenim görüyor. Çocuklarımız ve gençlerimizin hayata hazırlandığı bu sıralarda 800 bine yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Ülkemizin eğitim seviyesinin artırılması için gerektiğinde canlarını feda etmekten çekinmeyen ve Van'da meydana gelen depremde görüldüğü gibi, pek çoğunun zor şartlarda görev yaptığını bildiğimiz öğretmenlerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ülke olarak en büyük hedefimiz. TBMM, eğitim ve öğretim şartlarının geliştirilmesi ve öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da çalışmalarını duyarlılıkla sürdürecek.

Bakan Dinçer ile öğretmenleri kabul etti

Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Kabulden dolayı Çiçek'e teşekkür eden Dinçer, "Sizlerle birlikte bugünü daha etkin kutlayacağımızı düşündük. Sizin bizi kabulünüzün buna katkısı olacak" dedi. Çiçek de bağımsızlık mücadelesini yürüten, bunun kararlarını alan, dünyada gazi sıfatına layık, bu sıfatı tek başına taşıyan, Cumhuriyet'i kuran Meclisin çatısı altında Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını belirtti. Doğru bir kararla, 20 yıldan bu yana Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını ifade eden Çiçek, bugünün, önemli bir gün olduğunu söyledi. Çiçek, Van'da meydana gelen depremde çok sayıda öğretmenin hayatını  kaybettiğini anımsatarak, bu nedenle Öğretmenler Günü'nü buruk kutladıklarını  dile getirdi. Çiçek, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet ve başsağlığı diledi.
 

 

Başbakan: Eğitimi bu ülkenin birinci meselesi kabul ettik

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigane kalmayan öğretmenler sayesinde bu ülkenin geleceğinin çok daha aydınlık olacağını belirtti.

 

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza atıyor. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir  yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Bu bakımdan, 'insanı  yücelt ki devlet yücelsin' anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigane  kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bu vesileyle, yakın zamanda Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla hayatlarını kaybeden genç ve idealist öğretmenlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Gazi Mustafa  Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kültür Bakanı: Öğretmenler en değerle yol göstericilerimizdir

 

Bakan Günay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumun ve insanlığın mutluluğunun inşası için emek veren öğretmenlerin  yaşadıkları toplumun kaderini ellerinde tuttuğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bir toplumun gelişimi ve büyümesi, eğitimde, bilimde ve sanatta üst düzey bir bakış açısına sahip olması ancak bireyin gelişmesiyle mümkündür. Ellerindeki hammaddeyi işleyerek şekillendiren, yeteneklerimizi ve yatkınlıklarımızı keşfetmemizi sağlayan öğretmenlerimiz gelecek nesillere ışık tutan en değerli yol göstericilerimizdir. 'Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir' diyen Başöğretmen Atatürk'ün sözünden hareketle bu amaca hizmet eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, her türlü güçlüğe rağmen bu kutsal görevi üstlenen tüm eğitim neferlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum." 

 

Muammer Yıldız: Çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için çalışıyoruz

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın anıta çelenk koymasıyla başladı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldız, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı. Yıldız, bugünün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının kararlaştırılmasının 31. yılında Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün huzurunda bulunduklarını belirterek, deftere şunları yazdı: “Önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bu bilinç içerisinde öğretmen camiası olarak ülkemizi hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bize emanet edilen yeni nesillere ilke ve inkılaplarınız ışığında yurt sevgisi, bayrak sevgisi ve insanlık sevgisi ile yetiştirme azim ve kararlığı içerisindeyiz. Şehit kanları ile kazanılan bu kutsal vatanımız ilelebet payidar kalacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenlerimiz adanı şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Bülent Arınç: Cehalete karşı mücadele eden kahramanlar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 24 Kasım  Öğretmenler Günü'nü, sosyal paylaşım sitesi twitter'a yazdığı mesajla kutladı. Mesajına “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Yarınlarımızın teminatı olan  çocuklarımızı geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimize kutlu olsun” diye başlayan Arınç, şunları söyledi:
"Ülkemizin her karışında fedakarca çalışan öğretmenlerimiz bu ülkede yaşayan herkesin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Çünkü onlar cephanesi kara tahta, beyaz tebeşir, ellerinde kalem, üzerlerinde mürekkep kokusu, dudaklarında harfler, kelimeler, çantalarında beyaz defterler, kitaplarla cehalete ve karanlığa karşı mücadele eden kahramanlardır. Bir harf, bir hece, bir kelime, okuma ve yazma kutsal bir iştir. Bunları öğretenlere ise bu ülkede herkesin derin bir saygısı vardır. Benim hayatımda da silinmez izler bırakan öğretmenlerim var. Hepsini saygı ve rahmetle anıyorum. Ben de öğretmenlerimizin bu güzel gününü Bursa'da bir hayırseverimizin yaptırdığı okulun açılışında onlarla birlikte olarak kutlayacağım." Mesajında Van ve Erciş'te meydana gelen depremde hayatını kaybeden 75 öğretmeni de rahmetle andığını belirten Arınç, öğretmenlerin ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına ve tüm eğitim camiasına bir kez daha başsağlığı dilediğini ifade etti.

Devlet Bahçeli: Öğretmenlerin çağrıları cevapsız bırakılmamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm öğretmelerin sevgi ve hürmetle anıldığı anlamlı bir yıl dönümünün içinde bulunulduğunu ifade etti. Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 83 yıl geçtiğini hatırlattı. Bahçeli, bu tarihi günün 30 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatarak, mesajında şunları söyledi: "Üzerimizde hiçbir şeyle ölçülemeyecek büyüklükte ve cesamette emekleri  bulunan öğretmenlerimizin elbette haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir. Bu ve benzeri müstesna günlerin, bir nebze de olsa öğretmenlerimizin artan ve genişleyen meseleleri üzerine dikkatleri çekmesi en büyük dileğimdir. Öğretmenlerimizi çaresizliğe ve yalnızlığa terk ederek, üstelik göz  göre göre sorunlarına gömülmesine sessiz durarak istismarla vakit geçirenler şüphesiz bugünkü karanlık manzaranın bir numaralı müsebbipleridir. Atanamayan öğretmenlerin dayanma sınırlarını aşan feryatlarına inatla kulak tıkayan iktidar zihniyeti, başkalarına gelince milletimizin kaynaklarını fütursuzca peşkeş çekmektedir. Ümidim, atanamama çilesiyle kavrulan kardeşlerimizin mahkum  edildikleri sıkıntıdan bir an önce kurtarılmaları ve haklarına kavuşmalarıdır."

Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere yazdığı mektupta, Van'da hayatını kaybeden ve atanamadığı için intihar eden öğretmenlere rahmet diledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere bir mektup yazdı. CHP Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu mektupda, "Yanınızda olmayı, elinizi sıkmayı isterdim. Etrafınızı saran öğrencilerinizin size bakışında, dokunuşunda kendi öğretmenlerime karşı hissettiğim duyguları bir kez daha yaşamak isterdim. Ülkemiz için göstermiş olduğunuz özveriden ve  emeklerinizden dolayı şükran duygularımı sizinle paylaşmak isterdim. Elinizdeki mektubu bu duygularla yazıyorum" ifadelerini kullandı. Van'daki depremde yaşamını kaybeden 72 öğretmen ve atanamadığı için canına kıyan 10'dan  fazla öğretmen adayına da rahmet diledi.

Hangi koşullarda görev yaptığınıza tanık oldum

Kılıçdaroğlu mektubunda, "Sevgili eğitim emekçisi, bugün televizyonlar, gazeteler, politikacılar sizi hatırlayacak... Mesleki, ekonomik, sosyal problemleriniz tartışılacak. Atanamayan kaç öğretmenin intihar ettiği, kaç öğretmene ihtiyacın olduğu, sınıf mevcutları, kaç lira maaş aldığınız, kitap okuyup okumadığınız, boş zamanınızı nasıl değerlendirdiğiniz konuşulacak. Belki bazıları sizi sorumlu tutacaklar yaşadıklarımızdan. Hatta seçilen dramatik örneklerle öğretmenlerin yaşadığı problemler yeniden keşfedilmiş gibi toplum vicdanında öğretmenlere yönelik acıma duygusu oluşacak. Yıllardır bu manzara sizleri rahatsız ediyor. Bunu biliyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: "Ülkemin geleceği olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş siz fedakar öğretmenlerimizin hangi koşullarda görev yaptığına pek çok defa tanık oldum. Sadece Öğretmenler Günü'nde eğitim ve eğitimcilerin içinde bulunduğu durumu sorgulamanın yanlış olacağından hareketle TBMM'de elimizden geldiği kadar haklarınızı savunmaya çalışıyoruz. Sizin haklarınızı savunmaya her zamankinden daha fazla çaba göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. Çünkü sizler Büyük Önder Atatürk'ün muasır medeniyet idealinin temsilcilerisiniz. Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı bitiminde  İzmir'den Ankara'ya dönüşünde: 'Küçük savaş bitti. Asıl büyük savaş yeni  başlıyor. Büyük savaş cehaletle yapılacak olan savaştır...' demişti. Genç Cumhuriyeti sağlam temeller üzerine inşa edebilmek için cehaletle ve yoksullukla mücadelenin zorunlu olduğunu sürekli vurgulamıştır. Bu hedef doğrultusunda yetiştirilen eğitim kadroları yurdun dört bir yanına dağılarak cehalete ve yoksulluğa karşı mücadeleye giriştiler."

CHP Genel Başkanı mektubunda, Amerikalı eğitimci yazar Henry Van Dyke'ın sözlerine de yer verdi: "Onun kapısının önünde arabalar beklemez, mızıkalar çalmaz, madalyalar verilmez. O, karanlıkların hududunda nöbet bekleyerek cehalet ve cinnetlerin siperlerine hücum eder. Vazifesinde sabırlıdır, uyuşuklara hareket/uysallara cesaret, muvazenesizlere istikamet verir. Öğrenme aşkını ve ruhundaki hazinelerini öğrencileriyle paylaşır. Gelecek yıllarda kendi yollarını da aydınlatarak ona haz  verecek olan pekçok meşaleler ateşler. Onun mükafatı budur."

İstanbul Valisi: Öğretmenliğin büyük sorumlulukları var

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törende konuştu. Mutlu, çok özel bir günün yaşandığını, cehaletle savaşta en büyük güç olan öğretmenlerin ve büyük değer verilen kutsal mesleğin günü olduğunu söyledi. Öğretmenlerin bugününü yürekten kutladığını dile getiren Mutlu şunları söyledi: "Bu  vesileyle bütün öğretmenlerimize, eğitim camiamıza sonsuz hürmetlerimi arz ediyorum. Ve öncelikle başöğretmen Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi, beni yetiştiren öğretmenlerimi, bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Ve tabii ki Van'da yaşadığımız acı depremde hayatını kaybeden genç öğretmenlerimizi, değerli öğretmenlerimizi de rahmetle, minnetle anıyorum, ailelerine ve  milletimize başsağlığı diliyorum." Vali Mutlu, bir milletin, toplumun, vatanın, ülkenin ve bir gencin geleceğinin, öğretmenlerin eliyle biçimlendiğini vurgulayarak öğretmenliğin çok özel bir meslek olduğunu, büyük sorumlulukları bulunduğunu dile getirdi.

 




Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER