ÖĞRETMENLER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SORUYOR TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİ NE OLDU DA BU HALE GELDİK

ÖĞRETMENLER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SORUYOR TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİ NE OLDU DA BU HALE GELDİK
Eski YÖK başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN 2010 Yılında TRT de katıldığı bir programda YÖK olarak mesleğini sevmeyen veya mesleğini değiştirmek isteyen memur için çalışma başlatacaklarını söylemişti. Çalışmanın içeriğini de şöyle anlatmıştı : Kamuda çeşitli nedenlerden dolayı istemediği veya hayalinde olmayan mesleği yapan memur sayısı çok fazla bizde sadece memurlarımıza özel olarak üniversitelerimizde kontenjan açacağız demişti. Örnek verecek olursak mühendis avukat olmak istiyor bütün hukuk fakültelerinde memurlarımıza özel açılmış kontenjana mühendis arkadaşımız düşük sınav puanı ile yerleşecek ve hukuk fakültesini bitirince  yine devlet kadrosunda avukat olarak görevlendireceğiz demişti. Ve sayın YÖK başkanımız Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını bundan sonraki dönemlerde insanların sevdiği mesleği yapması için devletin onlara bütün imkanları tanıyıp destek olacağını söylemişti.
2015 yılında ise durum çok farklı ; bin bir zorluklarla ikinci üniversite bitirip mesleğini değil sadece ve sadece branşını değiştirmek isteyen öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliği yapmayacağız halinize şükredin bir işiniz  var demektedir. Şimdi Biz diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak soruyoruz 5 yılda ne oldu da bu duruma geldik iktidar aynı iktidar hükumet aynı hükumet. 
Mesleğini sevmeyen kişi mutsuz olur ve ailesi mutsuz olur yani zararı sadece kendine ve ailesinedir. Ama branşını sevmeyen öğretmen mutsuz olur, ailesi mutsuz olur ve en önemlisi de o öğretmenin dersine girdiği öğrenciler mutsuz olur. Sadece Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen 10 bin öğretmen değil aileler ve öğrenciler toplamda 500 bin kişi diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılamamasından dolaylı olarak mağdur edilmektedir.
Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak Milli eğitim bakanlığına haykırıyoruz Türkiye Eski Türkiye değil lütfen eski Türkiyeyi yaşatmayın bizlere Yan alan değişikliği değil diplomaya yönelik alan değişikliği istiyoruz belli kontenjan dahilinde de olsa diplomaya yönelik alan değişikliği aralık ayı içerisinde yapılmalıdır.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Biyolojik sınıfçı
Biyolojik sınıfçı - 8 yıl Önce

Maalesef MEB de iş bilmeyen amir çok. Dün bakan bey TRT Habere çıktı. Yüzlerce belki de 1000 tane twit atıldı. Sadece 45 tweti ben attım. Ama alan değişikliğinin "A" sını bile soramadılar yada sordurtulmadı. Yani bunlar kendi yaptıkları yönetmelikleri bile uygulamıyorlar. Mübarek kandil gecesi çooook dua aldılar. Artık bakan beye ve bürokratlarına güvenim kalmadı. Alan değişikliği yapmayı da düşündüklerini sanmıyorum."Allah oyun bozanların en büyüğüdür."

Kemal YOLCUSU
Kemal YOLCUSU - 8 yıl Önce

Mebin bütçesi belli,aday öğretmenlerin hepsinin atanması da mümkün değil.MEB çözümü hak sahibi öğretmenlerin haklarından kesinti yapmakta aranmalıdır.hala daha üniversitelere her yıl atanabilecek öğretmen sayısından kat kat fazla öğrenci alınmıyor mu?buna çözüm bulsunlar ya da insanlara iş.

İLKER HOCA
İLKER HOCA - 8 yıl Önce

Diplomaya bağlı alan değişikliği yasal bir hak ve Pedegojik gerekliliktir. Öğretmenlerimiz kendilerini geliştirmek için durmamış 2.üniversiteyi de bitirmişler. Emin olun bu öğretmenler daha donanımlı ve deneyimli olacak. Daha çok katkı sağlayacaklar geçtikleri alanlara.

DEMET
DEMET - 8 yıl Önce

Mağduriyetler bitirilmeli.Öğretmenlerimize hakları verilmelidir.TTK Kararları doğrultusunda alan değişikliği hemen şimdi....

SALİH
SALİH - 8 yıl Önce

Teşekkürler Kamudan.com.Mezuniyet Alanına Dayalı Alan Değişikliğinin Atamaları etkilemeyecek şekilde her alanda yapılmasını istiyoruz.

GERÇEKÇİ
GERÇEKÇİ - 8 yıl Önce

Alan değişikliği ttk alanlara kaynak olacak mezuniyete göre acilen yapılmalıdır.15 yıldır yeni atanacakları etkilememişte şimdimi etkiliyor.

Mehtap GÜL
Mehtap GÜL - 8 yıl Önce

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği sayesinde en çok branş öğretmenleri rahatlayacaktır.MEB bir an önce yaptığı hatalardan vazgeçip Pedegojinin gerekliliğini görmelidir.

ZEKİ
ZEKİ - 8 yıl Önce

Öğrenim alanımız birden fazla alana kaynak diplomamız birden fazla branş hakkı veriyor. Diploma esaslı alan değişikliği sadece sınıf öğretmenin beklediği bir şey değildir.DİPLOMAYA DAYALI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN ŞİMDİ....


SIRADAKİ HABER