ÖĞRETMENLERE 'SARAY' KRİTERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Kasım'da Ak Saray'da ziyaret edecek 81 ilden 81 öğretmen meslek icrasında milli, manevi davranıştan protokol kurallarına uymaya kadar birçok farklı kriter üzerinden 100 puanlık değerlendirmeye tabi tutuldu. Kriterlere uyan 81 öğretmen seçildi.

ÖĞRETMENLERE 'SARAY' KRİTERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlayacağı 81 ilden 81 öğretmeni puanla seçti.Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre öğretmenler, meslek icrasında milli, manevi davranıştan protokol kurallarına uymaya kadar birçok farklı kriter üzerinden 100 puanlık değerlendirmeye tabi tutuldu.

En az beş yıllık kıdem ve ceza almamış olmak koşulları getirildi. Bakanlık tarafından belirlenen, ‘il/ilçe değerlendirme formu’ ve ‘il/ilçe değerlendirme kıstasları’ ışığında öğretmenler, “mesleki tutum, değer ve davranışları ile eğitim öğretim başarısı” 40, “öğrencilerin gelişimine yönelik çalışmaları” 25, “kendisini yetiştirme ve yenileme başarısı” 25 ve “temsil yeteneği” 10 olmak üzere, 100 puanlık değerlendirmeye alındı.

Kriterler arasında öğretmenler, meslek onuruna uygun hareket etmesi; mesleğini icra etmesi sırasında vicdani, milli, manevi ve insani davranışları; öğrencilere iyi bir vatandaş olma bilinci kazandırması; protokol kurallarına uyma gibi birçok farklı açıdan puanlandı. 2 ay önce ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan ilçe değerlendirme komisyonları en yüksek puan alan beş öğretmeni belirleyip, il değerlendirme komisyonlarına gönderdi.

İl komisyonları da, ilçelerden gelen öğretmenler arasında en yüksek puanı alan beş öğretmenin İl Değerlendirme Formları’nı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Bakanlıkta kurulan Merkez Değerlendirme Komisyonu da il temsilcisi 81 öğretmeni belirledi, listeyi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı onayladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER