ÖĞRETMENLERE YIPRANMA ZAMMI VERİLMESİ TEKLİF EDİLDİ

Kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanların, her bir yıllık çalışmaları karşılığında 90 gün fiili hizmet süresi zammından yararlanmaları amacıyla Kanun Teklifi verildi.

ÖĞRETMENLERE YIPRANMA ZAMMI VERİLMESİ TEKLİF EDİLDİ
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığına sunulan Kanun Teklifi, öğretmenlere her bir yıllık çalışmaları karşılığında 90 gün fiili hizmet süresi zammı verilmesini öngörüyor.
 
Kanun Teklifinin Gerekçesinde;
 
-Öğretmenlik mesleğinin, kutsal mesleklerden birisi olduğuna ve yoğun emek gerektirdiğine,
 
-Öğretmenlerin çalışma koşullarının, mesleklerini sürdürürken zaman içerisinde bir çok sağlık sorunu yaşamalarına neden olduğuna,
 
-Öğretmenlere fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) verilmesiyle, emeklilik hakları az da olsa iyileşecek olan öğretmenlerin moralinin yükseleceğine
 
değinilerek, kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanların fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmalarının zorunluluk olduğu da belirtildi.
 
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrasının 18 inci bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir.
 
“19) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı kapsamına dahil öğretmen unvanında fiilen görev yapanlar   90”
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER