ÖĞRETMENLERİ DAYAKTAN KORUYACAK ÖZEL BİR SİSTEM KURULUYOR

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlerle ilgili bir açıklama yaptı.

ÖĞRETMENLERİ DAYAKTAN  KORUYACAK ÖZEL BİR SİSTEM KURULUYOR

ÖĞRETMENLERİ DAYAKTAN  KORUYACAK ÖZEL BİR SİSTEM KURULUYOR

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Öğretmenlerin maruz kaldıkları şiddet olaylarının her geçen gün artmasıyla birlikte  bakandan bir açıklama bekliyorlardı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer beklenen açıklamyı katıldığı Bahçelievler Belediyesince düzenlenen Genç Gelişim Akademisi’nin final programı ve sertifika töreninde yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenleri koruyacak özel bir sistem geliştirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti…
Ömer Dinçer, öğretmenlerin maruz kaldıkları olumsuz şartları düzelteceklerini belirtti. Bakan Dinçer YGS sınavına ilişkin de, TOEFL sınavına benzer bir sistem getireceklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bahçelievler Belediyesi konferans salonunda düzenlenen Genç Gelişim Akademisi’nin final programı ve sertifika törenine katıldı.

4+4+4 Yeni Bir Zihniyet

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, törende yaptığı konuşmada ’4+4+4‘ sistemine değinerek, “4+4+4, temelde mevcut başarıların üstüne çıkmak ve eğitimde küresel düzeyde bir rekabet avantajı sağlayacak yeni bir paradigma kurgulamak demektir. Bu sistem bizim mevcut sistemdeki başarılarla yetinmeyeceğimiz daha üst düzey başarılar için yeni yaklaşımlar yeni zihniyet anlamına geliyor” diye konuştu.

Kur’an- Kerim Seçmeli Ders Olacak

Kur’an-ı Kerim dersinin de seçmeli ders olacağını ifade eden Dinçer, “Biz bu kararın gereği neyse layıkıyla yapmaya başlayacağız. Orta okul ve liseden itibaren Kur’an-ı Kerim derslerimiz olacak. Arzu eden çocuklarımız bu dersleri alabilecek. Kur sistemi üzerine inşa ediyoruz. Geleneksel Kur’an-ı öğrenme sisteminin dışında kur esaslı modern bir sistem getireceğiz” diye konuştu.

Öğretmenleri Korumak İçin Özel Bir Sistem

Konuşmasında öğretmenlere yönelik saldırıları da hatırlatan Bakan Dinçer, öğretmenleri koruyacak özel bir sistem geliştirmek için çalışmalara başladıklarını, öğretmenlerin maruz kaldıkları olumsuz şartları düzelteceklerini belirtti. “YGS ile ilgili yeni bir düzenleme olacak mı?” şeklindeki soruya üniversiteye giriş sistemiyle ilgili olarak uzun süreli bir çalışma başlatacaklarını belirterek cevaplayan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti:

YGS Yılda Bir Çok Kez Yapılacak

“Şimdi yılda bir kere yapıyoruz. Herkes bu sınava kendisini odaklıyor ve o kadar etkili oluyor ki bu sınav, öğrencinin daha sonraki hayatını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Mesela ben gitmek istediğim, okumak istediğim bölümü kazanamıyorum.
Bu perspektif açısından baktığımızda tek sınav toplumda çok ciddi bir baskı da yaratıyor. Anneler, babalar, çocuklar strese giriyor. Kazanamazsanız yıl kaybediyorsunuz. Yıl kaybetmek aileler için ayrı bir maliyet demek. Onun için biz o sınavları standartlaştırmak ve tıpkı TOEFL’da (Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) olduğu gibi sınav sayısını artırmadan aynı sınavı birçok kez yaparak…
TOEFL’da ne yapıyorsunuz? Randevu alıyorsunuz. Ücretinizi yatırıyorsunuz. Size belirtilen gün ve yere gittiğinizde sınavınızı kendiniz birey olarak alıyorsunuz. İşte bu standartlaştırmayla alakalı bir husus. Biz de onun için çalışma yapıyoruz.
Tıpkı TOEFL’da olduğu gibi öğrenci müracaat edip, parasını yatırıp, almak istediği zamanda aldığı, birini kaçırırsa öbürüne girebileceği veya birinde düşük puan alırsa öbürüne girebildiği ve ayrıca hayatında bir yıl kaybetmeksizin bu süreci yaşayabildiği bir düzen getireceğiz. Bu sistemin dershanelere olan ihtiyacımızı da azaltacağına inanıyorum.”
öğretmenler ile ilgili çalışma yapılacak,
bakandan öğretmen açıklamsı,
ygs yılda birden çok yapılacak,
öğretmenlerin şatları düzeltilecek,
bakan öğretmenlerin sesine kulak verdi,
öğretmenleri koruyacak özel bir sistem,

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ankaralı ayşe
ankaralı ayşe - 12 yıl Önce

"gölğe etme başka ihsan istemem sendeeen".. Bu şarkı çok güzel..

SIRADAKİ HABER