OKTAY VURAL'DAN DÜŞEN UÇAKLARLA İLGİLİ DERİN SORULAR?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 9 gün arayla 3 tane F-4 tipi uçağımızın düşmesi konusunda hükümeti sert bir dille eleştirdi.

OKTAY VURAL'DAN DÜŞEN UÇAKLARLA İLGİLİ DERİN SORULAR?
Konya'da düşen uçakta şehit olan Pilot Mustafa Tanış’ın babası, Hayri Tanış’ın ‘Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsinler’ sözlerini hatırlatan Oktay Vural, Aktifhaber.com’a yaptığı açıklamada ‘Millet şehidine hakkını helal ediyor ama kendi vergileriyle yapılan saraya helal etmiyor.’ Dedi.
 
Saray yapılmasını düşünenlerin, bu uçaklarla ilgili ihtiyaçları karşılamayı neden düşünmediklerini soran Vural, ‘Almanya, ABD neden bu uçakları kullanmayı bırakmış, biz neden hala kullanmaya devam ediyoruz.’ Diye konuştu.
 
İŞTE O AÇIKLAMALAR:
 
MİLLET ŞEHİDİNE HAKKINI HELAL EDİYOR AMA KENDİ VERGİLERİYLE YAPILAN SARAYA HELAL ETMİYOR
 
Bu saray milletin içine sinmemiştir. Bu sarayın israf olduğu kanaati millete yerleşmiştir. Bu kadar büyük bir hizmete ihtiyacınız olan bir yerde, vatandaştan aldığınız vergilerle, birileri kendi keyfini sürsün diye saray yaptırmak tamamen bir israftır.
 
Saray’a yapılan harcamalarla, ‘uçan tabut’lar arasında yapılan kıyaslamanın amacı budur. Sadece saray değil aynı zamanda helikopter alımları, uçak alımları.. Bütün bunlar zevk ve sefa içerisinde olmak için. Milletin içerisinde büyük sıkıntılar var. Asgari ücretli vatandaş sıkıntıda, esnaf sıkıntıda, emekliye 24 lira zam yapılıyor. Vatandaş diyor ki; ihtiyaç varsa olsun, ihtiyaç yoksa israftır. Uçaklarla ilgili hususlarda, bu uçaklarla ilgili önemli endişelerin olduğu görülüyor. Aslında Saray ve uçak mukayesesinin altında yatan temel sebep; vatandaş Türkiye’nin ihtiyacı olan bir şeyin harcaması konusunda gönlü zengin ama israflar konusunda da vicdanını yaralıyor.
 
Saray gösteriş amaçlı yapılmış. Vatandaş Türkiye’ye hizmet eden insanlar için, Türkiye’nin gücünü artıracak şeyler için yatırım yapılmasını daha uygun buluyor. Milletin F-4’lere güveni kalmadı diyenler, aslında milletin bunların yaptıkları harcamalara güveni yok. Önemli olan mesele budur. Vatandaş şehidine hakkını helal ediyor ama, kendi vergileriyle yapılan bu saraya hakkını helal etmiyor.
 
SARAY YAPMASINI DÜŞÜNENLER BU UÇAKLARLA İLGİLİ İHTİYAÇLARI NEDEN DÜŞÜNMÜYOR?
 
Bugüne kadar bütün bu kazalar oldu da 10 günde, bunlarla ilgili, bu sorunlarla ilgili rapor olmaz mı? Türkiye’nin bir modernizasyon ihtiyacı var. Başbakanlık var, köşk varken bir saray yapmasını düşünenler acaba bunu niye düşünmüyor? Asıl sorgulanması gereken husus devleti yönetenlerin bu konudaki karar ve tavırladır. O bakımdan bütün bunlarla ilgili gerçekten ömrünü doldurmuş, rehabilite edildiği söyleniyor. Ama ben biliyorum ki, Mustafa rahmetli olmadan önce babasına ‘Bu uçaklarda sorun var, bir daha uçururlarsa istifa edeceğim’ demiş. Dolayısıyla bunlarla ilgili bu kadar pilot, o kadar eğitimli insanlar. Türkiye’de aslında bakıldığı zaman kurumsal olarak hem bunlarla ilgili kararların alınmasında bir gecikme var, eğitim zaiyatı diye geçiyor yani. Ben soruyorum, bu nasıl şeydir ki, her şey kaza. Cinnet geçirdi 3 asker öldü, yok şuradan 3 asker öldü. Yani bunlar nasıl oluyor. Dolayısıyla burada Türkiye’yi yöneten zihniyetin bir zaafiyeti olduğu kanaatindeyim.
 
Sarayları Yapana Kadar Uçan Tabutları Değiştir
 
ALMANYA, ABD NEDEN KULLANMAYI BIRAKMIŞ, BİZ NEDEN HALA BU UÇAKLARI KULLANIYORUZ?
 
Uçaklar İsrail tarafından modernize edilmesine rağmen bu kazalar oluyorsa demek ki, bir problem var. Ama bu problemlerin kaynağı konusunda raporlar nerede? Bütün bunlar plotaj hatası değil. Bu kazaların olma sebep-sonuç ilişkisi nedir? Bu kadar kaza olmuş, bunlarla ilgili neden bir rapor hazırlanmaz? Yıllar önce Almanya neden bu uçakları kullanmayı bırakmış, ABD niye terk etmiş, biz niye kullanıyoruz? Burada bunlarla ilgili karar vermeyle ilgili bir yönetim zaafiyeti var. İsrail’in bu süreçle ilgili bunlar Sam füzelerinden korunmak için belki, bu füzeler kimin elinde var, PKK’nın elinde var, Rus yapımı. Bir taraftan terör örgütüyle görüşecekler, bir taraftan birtakım tatbikatlarla uçaklarımız düşecek. Yani bu şunu gösteriyor ki, Türkiye bir taraftan kendisine yönelik tehdidi meşrulaştırırken, bizim gariban pilotlarımız da bu şeylerden korunmak için eğitime tabi tutuluyor. Yani bu gerçekten üzüntü verici.
 
NEREDEYSE 'BU KAZALAR F-4’ÜN FITRATINDA VAR' DİYECEKLER
 
Savunma Bakanı’nın ‘F-4’e milletin güveni kalmadığı’ ifadesini büyük bir zaafiyet olarak görüyorum. Milletin F-4’e güveni kalmadı, onların güveni var demekki. Millet mi uçuruyor bu uçakları, milletin onayıyla mı, anket mi yapıyorlar uçurmak için. Bunların hepsi bir bakış açısı. Neredeyse diyecekler ki; F-4’ün fıtratında var bunlar. Pilotun fıtratında var.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER