Okul mu, hükümet konağı mı?

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Adliye ve Hükümet Konağının bulunduğu 3 bina yıkılarak yerine modern bir yapı inşa edilecek.

Okul mu, hükümet konağı mı?
Bina yapılana kadar Hükümet Konağı, bir ilköğretim okuluna taşınacak, öğrenciler ise başka okulda eğitime görecek.Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, yaptığı açıklamada, ilçedeki kamu hizmetlerinin yapıldığı Hükümet Konağı'nın bulunduğu 2 binanın 1957'de inşa edildiğini söyledi.

OKULU KAPATIP MAKAM YAPACAK

Aynı alandaki Adliye binasının ise daha eski bir yapı olduğunu ifade eden Karabulut, ilçede daha verimli hizmet verilebilmesi adına modern bir bina yapılmasına karar verildiğini anlattı.
Konuyu Bursa Valiliğine aktardıklarını ve gerekli tüm izinlerin alındığını dile getiren Karabulut, şöyle konuştu:

“İlçede 3 binada çok kötü koşullarda hizmet vermeye çalışıyoruz. İlçenin yöneticileriyle toplantılar yaptık, izleyeceğimiz yol haritasın belirledik. Bulunduğumuz alana modern bir bina yapılacak. Öncelikle 3 binanın yıkılması gerekiyor. Biz, bu süreyi çadırda geçirecek değiliz. Adliye başka binaya, biz de Hamzabey İlköğretim Okuluna taşınacağız. En makul çözüm, öğrenci sayısı 118'e düşmüş Hamzabey İlköğretim Okuluna taşınmamız. Yeni bina yapılana kadar bu okulda hizmet vereceğiz.”

Okulun, eğitim ve öğretime, müdürü, idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle 800 metre mesafedeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda devam edeceğini belirten Karabulut, “Bu, geçici süreyle olacak. Hizmetlerin daha iyi yürütülmesi için bundan başka çaremiz yok. 2,5 yıl sonra, yani 2013 yılı sonu itibarıyla biz yeni binamıza, okul da eski yerine taşınacak” dedi.

Karabulut, Kaymakamlık, Mal, İlçe Nüfus müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının okul binasında hizmet vereceğini ifade ederek, “İsteyenin önlüklerini bile yenileyeceğiz. Öğrencilerin taşınmasını biz sağlayacağız. Önümüzdeki 15-20 gün içinde ihale yapılacak ve süreç başlayacak” diye konuştu.
Okul Aile Birliği Başkan Başkan Yardımcısı Arzu Babal ise bu değişikliğin çocukların psikolojisini etkileyeceği gibi aileleri de manevi ve maddi yönden zorlayacağını ileri sürerek, şunları kaydetti:
“Okullar açılalı daha 10 gün oldu, çocuklarımıza okul forması aldık, yenilemek zorunda kalacağız. Bu arada veliler olarak 'Okulumuzu almayın' adı altında bir imza kampanyası başlattık. Toplanan imzaları Ankara'ya, Milli Eğitim Bakanlığına götüreceğiz ve okulumuzu geri almak için yasal yollardan mücadele edeceğiz.”




Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER