OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR OLUYOR

Okul öncesi zorunlu hale gelmeli ve bu branşından Şubatta 3 Bin, Ağustosta 7 Bin Atama Olmalı!

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ MAĞDUR OLUYOR
Okul öncesi öğretmenleri mağdur
 
Okul öncesi zorunlu hale gelmeli ve bu branşından Şubatta 3 Bin, Ağustosta 7 Bin Atama Olmalı!
 
Ataması yapılan-yapılmayan okul öncesi öğretmenleri mağdur, artık yeter!
 
Bilindiği gibi geçen yıl alel acele bir karar ile 4+4+4 sistemine geçilmiş ve 2009'da bu yana okul öncesi zorunluluk sözleri bir çırpıda yok edilerek okul öncesi öğretmenlerini ve bu sözlere dayanarak bu bölümleri okuyan öğrencileri mağdur edilmiştir.
 
4+4+4 sistemine geçildikten sonra dönemin Bakanı Ömer Dinçer'in okul öncesine verilen değerin devam edeceğini açıklamalarına rağmen bu sözler yerini bulmamıştır. MEB'in alan değişikliği hakkı tanımasıyla yaklaşık 4000 Sınıf Öğretmeni, okul öncesi branşlara geçmişti. Bilindiği gibi bu geçiş, herhangi bir yasal engel içermidiği için hiç bir okul öncesi öğretmeni mağduruyetimizi dile getiremedi. 
 
Öte yandan okul öncesi Öğretmenliğini kazanmak için ösym sınavından büyük dereceler yaparak bu bölümlere yerleşen öğrenci sayısı 40 bini aşmış durumda son kpssye okul öncesi branşından sınava giren kişi sayısı 17 bini aştı ve daha da artacak gibi görünüyor. Umarız Sayın Nabi Avcı bu mağduriyetimizi görür.

Binlerce okul öncesi açığı varken bu bölümden mağdur olan öğretmenlerimiz bu mağduriyetlerinin üzerine ücretli öğretmenlik yapmaktan başka çareleri kalmıyor. Eğitimin temelini oluşturan bu öğretmen grubunun geleceğini karanlıklar altına itilmemeli. Millî Eğitim bakanlığı, geleceğini karanlık olmasına izin vermemelidir. Geleceğimiz için 2014 Şubat ayında en az 3 Bin, Ağustos ayında ise en az 7 Bin okul öncesi atanarak ücretli kölelik sistemi kaldırılmalıdır. 
 
Eğitime ve Eğitimciye gönül vermiş tüm yurttaşlar adına...
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
okuöceci
okuöceci - 10 yıl Önce

10 bin atama istiyoruz

SIRADAKİ HABER