OKUL SERVİSİ İSYANI

Okul servisi fiyatları aileleri şok etti ...

OKUL SERVİSİ İSYANI
Okul servislerinin 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ücretleri, servis fiyatları araştırmasına çıkan aileleri şok etti. Servis şirketlerinin farklı fiyat politikası belirlediğini iddia eden aileler, ‘denetim yapılmıyor mağdur oluyoruz' diyerek tepki gösterdi.
Şikayetvar'ın haberine göre: Okul servisi ücretleri çocuklarını okula gönderen ailelerin bu sene de değişmeyen telaşı oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası (İSAROD) yaptığı açıklamada zamlı fiyatları duyurdu ancak veliler, şirketlerin karara uymadığını her firmanın farklı fiyat politikası olduğunu iddia etti. Servis ücretlerinde geçtiğimiz yıllardaki yapılan zamlara göre bu sene belli miktarda zam beklediklerini ifade eden aileler, servis firmaları arasındaki fiyat politikalarının neye göre belirlendiğini anlayamadıklarına tepki gösterdi. Aynı mesafe için her şirketlerin çok farklı fiyatlar sunduğunu aktaran veliler, denetimlerin daha fazla yapılması gerektiğini, firmaların fahiş ücret talep etmesinin önüne geçilmesini istediler.

“Aynı mesafeler servis firmalarına göre nasıl bu kadar değişken olabilir? ”diyerek şikayetçi olan velilerin mesajları şöyle:

“FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPILDI!”

“Enflasyon yüzde 8 civarında iken kolejin servis ücretlerini yüzde 16 civarında arttırdılar. Nedenini sorduğumda listeler öyle belirlendi deniyor. Anlamakta zorlanıyoruz.”

“SERVİS ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEK!”

“Özel okulunun servis hizmetini yapan firma bu yıl servise başvurduğumuzda bize 3225 TL fiyat sundu. Yani öğretim döneminin 8,5 ay sürdüğü düşünülürse aylık 379 TL gibi bir rakam tutuyor ve ev Mecidiyeköy' de yani mesafe 6,5 km gibi halbuki yazın daha uzak mesafede bulunan yaz okulundan eve kadar 5 hafta için 220-230 TL arası bir rakam ödemiştik.

Üstelik perşembe veya cuma sabahı gazetelerde servis ücretleri yayınlandı ve 5-7 km için aylık 185 TL olduğu söylendi. Sözleşmeyi servis ücretine itiraz ettiğimi belirterek imzaladım.”

“SERVİS ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMLAR KONTROL EDİLSİN”

“Bizim de çocuğumuz okula servisle gidiyor ve bu seneki ücretler inanılmaz pahalı neye göre bu zam yapılıyor anlamış değilim aile dostlarımızın çocukları da servisle okula gidiyor ancak onların ücretlerinde bu derece zam yok… Herkes aynı benzini aynı mazotu kullanıyor, lütfen servislerin talep ettiği ücretler denetlensin”

“MECBUR OLDUĞUMUZU BİLDİKLERİ İÇİN ZAM MAĞDURUYUZ”

“Bazı okullara bakan servis şirketleri zam geldiğini belirtiyor ancak zam yapılmamış veya yapılsa da üç katı zam gelmemiş olan birçok öğrenci var. Okulların bulundukları mevkilere göre neden zam yapıyorsunuz? Her öğrenci neden aynı servis ücretini ödemiyor? Aynı semtlerde bulunan okullara, komşumun çocukları çok daha ucuza servis hizmetinden yararlanıyor. Haksızlık değil mi bu?”
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER