OKUL YÖNETİCİLERİNİ GÖREVDEN ALMA İLE İLGİLİ " YÜRÜTMEYİ DURDURMA " RAPORU !

OKUL YÖNETİCİLERİNİ GÖREVDEN ALMA İLE İLGİLİ " YÜRÜTMEYİ DURDURMA " RAPORU !
Sitemizin Ankara Editörü tarafından elde edilen çok özel bir bilgiyi siz değerli takipçilerimizle paylaşmak istiyoruz.Bu bilgi Tüm Türkiye de ilk kez siz değerli okuyucularımızla paylaşılacaktır.
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin dershanelerin kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptali istemiyle yaptığı ikinci başvuruda eksiklik bulunmadığından esastan incelemeye karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin dönüştürülmesini de düzenleyen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan ikinci başvuruda eksiklik bulunmadığından esastan incelemeye karar vermişti.

CHP, Kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, başvuruda eksiklik tespit ederek, tamamlanması için ilgililere tebliğ etmişti. Belirlenen eksiklikleri tamamlayan CHP, Anayasa Mahkemesine tekrar başvurmuştu.

CHP’nin ikinci başvurusunun da ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, başvuruda eksiklik bulunmadığından esastan incelemeye karar vermişti.

Düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması istemi ise raportörün konuya ilişkin raporunun hazırlanmasından sonra karara bağlanacaktı.

Anayasa Mahkemesinin esastan görüşecek olacağı MEB ile ilgili düzenlemelerden merakla beklenen hususlardan biri;  ”13 Haziranda okul yöneticilerinin görevlerine son verilmesi” düzenlemesinin yürürlüğünün durdurulup durdurulmayacağı.

Sitemiz Ankara Editörü tarafından elde edilen bilgiye göre;  ”13 Haziranda okul yöneticilerinin görevlerine son verilmesi” düzenlemesinin yürürlüğünün durdurulması istemi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi Raportörün konuya ilişkin raporunu hazırladı. Hazırlanan ön raporda; MEB’nın 13 Haziranda okul yöneticilerinin görevlerine son verilmesi düzenlemesine yönelik olarak “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI”  yönünde görüş bildirmiştir. Özellikle 13 Haziran tarihinin yakın olması nedeniyle bu düzenleme sonucu binlerce yöneticinin mağdur olabileceği düşüncesinden hareketle ön raporda “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI” yönünde ön raporun hazırlandığı öğrenildi.Anayasa Mahkemesi üyeleri bu ön rapor doğrultusunda görüşme yapıp karar alacaktır. Anayasa Mahkemesi Raportörünün 13 Haziranda okul yöneticilerinin görevlerine son verilmesi düzenlemesine yönelik olarak “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI”  yönünde görüşünün diğer Anayasa Mahkemesi üyeleri tarafından da kabul edileceği düşünülmektedir.

Sonuç olarak kuvvetle muhtemeldir ki Anayasa Mahkemesi tarafından “MEB’nın 13 Haziranda okul yöneticilerinin görevlerine son verilmesi” düzenlemesi ile  ilgili olarak yürürlüğünün durdurulması yönünde karar alacağı mütaala edilmektir.

www.memuryeri.com  ”ÖZEL HABER”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gökhan yazıcı
gökhan yazıcı - 10 yıl Önce

Haberin son iki paragrafından başkası gereksiz tekrar olmamışmı..Yazının akıcılığı gitmiş..

Md
Md - 10 yıl Önce

AYM okul yöneticilerinin görevlerinden alınmalarıyla ilgili kanunu acilen yürütmeyi durdurma kararı verip akabinde de iptal etmelidir. Kazanılmış hakların gaspı anlamına gelen bu kanun iptal edilmezse bir hukuk devletinden söz etmek imkansızdır. Bu kanun padişahlığın saltanatın ilanıdır. AYM hakimlerinden vicdanlarının sesini dinlemelerini ve bir hukuk devletine yakışır karar vermelerini bekliyoruz.

köksal kaleli
köksal kaleli - 10 yıl Önce

belki ama .yine bir formül bulur bunlar.

analist
analist - 10 yıl Önce

iptal şansı yüksek.

yorumcu
yorumcu - 10 yıl Önce

Milleti boşa umitlendirmeyin..

osman
osman - 10 yıl Önce

Koca ülke bir başbakanın ve bakanlarının,biriki müsteşarının eline bırakılamaz,demokrasi değildir bu,ne meclis,ne diğer kurumlar hepsi pasivize edilmiş durumda görev yapamıyorlar,nereye kadar gider bu?

SIRADAKİ HABER