OKULLARDA GÜVENLİK PROTOKOLÜ

Yaşanan terör olaylarından sonra, perşembe günü Özel Alman Lisesi, Alman Büyükelçiliği'nin uyarısıyla 1 gün geçerli olmak üzere eğitime ara verildiğini duyurmuştu.

OKULLARDA GÜVENLİK PROTOKOLÜ
Taksim'de gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından Türk ve yabancı özel okul ve vakıf üniversitesi yetkililerinin de güvenlik önlemlerini artırdığı öğrenildi. Okullar bazıları güvenlik elemanlarına yeniden eğitim verdi, tüm giriş çıkışlarda tedbirleri artırdı. Servis sürücülerine güzergahları üzerinde şüpheli durumlara rastlandığında oradan uzaklaşması gerektiği anlatıldı. Velilere bilgilendirme mesajları gönderilerek bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
 
ÇOCUKLAR SERVİS KULLANSIN
 
CSG City Security Group Yönetim Kurulu ve Güvenli Okul Projesi Başkanı Osman Öztürk, velilerin ve okul yöneticilerinin alması gereken önlemleri şöyle sıraladı:
 
Çocuklar evden okula gelirken ve okuldan eve dönerken kalabalıkların olduğu yerlere girmemeli. Özellikle servislerden faydalanmalılar.
 
GÜVENLİK BİLİNCİ OLUŞTURULMALI
 
Okul servis sürücüleri ve rehberleri daha güvenlikli yollardan çocukları okula götürmeli ve şüphelendikleri bir konu olduğunda kesinlikle o bölgeden uzaklaşmalılar.
 
En önemlisi de çocuklara bir güvenlik bilincinin okullarda uygulamalı olarak verilmesi gerekiyor. Yani okulda olabilecek şiddet türlerine ilişkin acil durum yönetimi içerisinde çocukların nasıl hareket etmeleri, nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da uygulamalı çalışmalar yapılmalı. Tüm bu çalışmalar çocukların psikolojisine dikkat ederek pedagojik formasyona sahip öğretmenler ve uzmanlar tarafından yaptırılmalı.
 
BÖLGEDEKİ SINAVLAR İPTAL
 
DÜN İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısı nedeniyle, çevredeki bazı yabancı okullar pazartesi günü yapılacak sınavlarını iptal etti.

Gönül KOCA
Hürriyet
 
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER