OKULLARDA YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARI MECLİS GÜNDEMİNDE!

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent GÖK, okullarda yaşanan şiddet olaylarını meclis gündemine taşıdı.

OKULLARDA YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARI MECLİS GÜNDEMİNDE!

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent GÖK, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşanan son olay ve okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

 

Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 4 öğrenci öğretmen şiddetine maruz kalmıştır. Öğretmen, öğrencileri tahtaya kaldırarak arkadaşlarının önünde halk diliyle sıra dayağı olarak adlandırılan şiddet yöntemine başvurmuştur. Son dönemde sıklıkla gündeme gelen öğretmen şiddeti toplumda kaygı ile karşılanmakta, anne babalar çocuklarını emanet ettikleri okullarda insani yaklaşımlar beklemektedirler.

 

 Bu bilgiler ışığında:

 

  1. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye genelinde okullarda kaç sayıda öğretmen şiddeti vakası gerçekleşmiştir? Bu vakalara karışan öğretmenlere hangi yaptırımlar veya cezai işlemler uygulanmıştır?

  2. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında eğitim kurumlarında yaşanan bütün şiddet olaylarının sayısı kaçtır?

  3. Türkiye genelinde Kuran kurslarında yaşanan şiddet olayları da yükseliştedir. Şiddet olaylarını önlemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaparak, Kuran kursu öğreticilerine konuyla ilgili eğitimler vermeyi düşünüyor musunuz?

  4.  Okullardaki şiddet olaylarını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER