OKULLARIN AÇILMASI ERTELENİYOR MU?

Turizmden en büyük payı alan üç ilçenin belediye başkanı okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına bırakılması çağrısı yaptı.

OKULLARIN AÇILMASI ERTELENİYOR MU?
Muğla’nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris’in belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için, 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının açılışının, 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı’ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül’e bırakılmasını istedi. Yapılan ortak açıklamada Yerli tatilcilerin okulların açılmasıyla turizm bölgelerinden çekileceği belirtilerek, turizm tesislerindeki iş gücünün önemli bölümünü oluşturan öğrencilerin de tesislerden ayrılacağı kaydedildi.

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül'de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
azizi
azizi - 9 yıl Önce

çok güzel olurr

SIRADAKİ HABER