OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

Başkent Ankara ve İstanbul olmak üzere kar yağışı ve fırtına nedeniyle Türkiye'nin bir çok yerinde eğitime ara verildi. İstanbul Hadımköy'de yoğun tipi nedeniyle meydana gelen kazada ise Suriye uyruklu bir kişi hayatını kaybetti

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
İSTANBUL’da önceki gün başlayan kar yağışı dün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini duyurdu. Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak. Ankara’da da gece okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

FIRTINA VE DEV DAVGALAR

Türkiye’nin hemen her bölgesi özellikle dünden itibaren yoğun kar yağışı ile boğuşurken, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de de fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle İstanbul-Bandırma deniz otobüsleri ve deniz uçağı seferleri iptal edildi. Dev dalgalar sebebiyle Balıkesir Bandırma Limanı ‘durdu’. Düzce, Akçakoca’da ve Bartın’ın Amasra’da dalga boyu 6 metreyi buldu.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kar İstanbul’da Kartal, Maltepe, Sancaktepe ve Çamlıca’da etkili oldu. Zaman zaman tipiye dönen kar yağışı nedeniyle mesai saati bitiminde trafikte yoğunluk yaşandı. Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı’ndan iç ve dış hatlarda 83 seferini iptal etti.

KAR KALINLIĞI 40 CM'YE ULAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Karla müdahalenin gece boyunca sürdüğü belirtilen açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine alarma geçen AKOM karla mücadele ekipleri gece boyunca görev yaptı. Kar yağışı Anadolu ve Avrupa yakasında etkili oldu. Sabaha kadar yer yer tipi şeklinde yağan kar sabah saatlerinde şiddetini arttırdı.  Ekipler  sabaha kadar kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı"  denildi.

"9 BİNANIN ÇATIŞI UÇTU, 11 AĞAÇ DEVRİLDİ"

Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri 1028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde gece boyunca görev yaptı. Gece ve sabah trafiğinde olumsuzluk yaşanmadı. Gece boyunca vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerle kumanya, çorba ve çay  dağıtımı yapıldı. Çalışmalarda  4 bin 21 ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı. Fırtına nedeniyle 9 binanın çatışı uçtu, 11 ağaç devrildi"  ifadeleri kullanıldı.

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:
Hadımköy, Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt: 10-15 cm,
Maslak, Sarıyer: 4-8 cm,
Çatalca ve köyleri: 15-40 cm,
U.Mumcu, Başıbüyük, Çamlıca: 10-15 cm, Sultanbeyli:8 cm, Tuzla:25 cm,
Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe: 5-12 cm, Şile ve köyleri:8-13 cm.

YURTTA ÇARŞAMBA GÜNÜ BU İLLERDE OKULLAR TATİL

Uşak'ın Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü, Çankırı'nın merkez, Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta'da yatılı bölge okulu dışındaki okullar bugün, Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar nedeniyle okullar 1 gün, Burdur ve ilçelerinde eğitime bir gün, Denizli’nin Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara bir gün, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bir gün, Çanakkale’nin Yenice İlçesi’nde dün tatil olan ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba günü bir gün, Manisa’nın Kula İlçesi’nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar bir gün, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü, Kütahya merkez ilçe ile Simav ve Tavşanlı'da yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün, Konya’nın Hadim, Taşkent ve Derebucak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Hakkari Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime bir süreyle ara verildiğini açıkladı. Kastamonu'da kent merkezi, Çatalzeytin, Cide ve Tosya'da taşımalı eğitim verilen okullar ile bazı ilçelerdeki tüm okullar tatil edildi

Öte yandan kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okullar ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü ara verildi.

ŞEHİRLERERASI YOLLARDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR 

Afyonkarahisar’da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi’nden, Afyonkarahisar- Kütahya karayolu ise 20’nci kilometreden itibaren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yer yer maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı yollarda, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kapalı yollar haricinde kar lastiği ya da zincir bulunduran araçların geçişine kontrollü olarak izin verilirken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. 

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR 

Gece boyunca devam etmesi beklenen kar yağışına karşılık AFAD’ın yanı sıra 20 kişilik AKUT ekibi de yolda mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek amacıyla Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar rampası, Afyonkarahisar- Ankara karayolundaki Köroğlu Beli ve Afyonkarahisar- Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı’nda hazır bekletiliyor. Ekiplerin yolun tamamen kapanması durumunda sürücülere gıda yardımında bulunacağı bildirildi. Diğer yandan, trafik ekiplerinde görevli personelin izinleri iptal edildi. Yol durumu normale dönene kadar tüm birimlerin görevde kalacağı belirtildi.

SANDIKLI’DA ÇARPIŞAN KAMYONLAR YOLU KAPATTI 

Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı İlçesi Kızılören mevkiinde ise 2 kamyonun çarpışması ulaşımda aksamalara neden oldu. Ali Erimez’in kullandığı 06 GG 201 plakalı boş tanker taşıyan kamyon yoldan çıkarak orta refüje devrildi, karşı yönden gelen Halil Acemi yönetimindeki 20 VF 335 plakalı kamyon da orta refüjdeki kamyona çarptı.

DİNAR’DA YOL KAPANDI

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde de kar yağışı etkili oluyor. Afyonkarahisar- Dinar arasındaki karayolunun Suçkan mevkiinde makaslayan TIR’lar ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri yolun açılması için çalışmalar yapıyor. Bölgede çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kalırken, polis ve jandarma mahsur kalanların kurtarılması için çalışıyor. Ekip araçlarıyla kurtarılan vatandaşlar kent merkezine taşınıyor. Diğer yandan, belediye tarafından ilçede yapılan anonsla yolda kalan vatandaşların evlerde misafir edilmesi isteniyor. Dinar Devlet Hastanesi ile huzurevi ve belediye sosyal tesisleri, Kaymakamlıkça tutulan bir otel ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait bir yurt da yolda kalanların kullanımına açıldı. Dinar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime de 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

TEM'DE KAZA: 1 ÖLÜ

TEM Otoyolu’nun Hadımköy mevkiinde, yoğun tipi nedeniyle 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi öldü, biri ağır 3 kişi de yaralandı. Kaza dün saat 22.30 sıralarında otoyolun İstanbul istikametinde meydana geldi. Yoğun tipi nedeniyle kontrolden çıkan 4 araç birbirine girdi. Kazaya karışan bir servis minibüsü hurdaya dönerken, içerisinde bulunan fabrika işçileri yaralandı.

SURİYE UYRUKLU KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmasından önce vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılan Suriye uyruklu bir kişi ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yoğun kar yağışından korunabilmesi için kapalı kasa bir kamyonetin arka bölümüne yatırılan Suriyeli yolcuya sağlık ekipleri burada müdahale etti. Uzun süre kalp masajı yapılan Suriyeli, tüm uğraşlara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

hürriyet

hürriyet
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER