Okulu Eğitime Hazırlamak için İşçi Gibi Çalıştılar

Van merkeze bağlı Gedikbulak İlköğretim Okulu'nun müdürü ve öğretmenleri, işçi gibi çalışarak derslikleri yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirdiler.

Okulu Eğitime Hazırlamak için İşçi Gibi Çalıştılar

Van merkeze bağlı Gedikbulak İlköğretim Okulu'nun müdürü ve öğretmenleri, işçi gibi çalışarak derslikleri yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirdiler.

İl merkezine 50 kilometre uzaklıktaki 11 derslikli Gedikbulak Köyü ilköğretim okulunun müdürü Abdullah Uğurlu ile Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğretmenler Perihan Söngüt, Funda Arslan, Zübeyde Öngel, Ergin Şeker ve Abdürrahim Türün, çocukların daha güzel ortamda eğitim alması için iki hafta önce kolları sıvadı. Boya ve malzemelerini kendi imkanları ile temin eden öğretmenler, okulda işçi gibi çalıştı.

Duvarları boyayan, camları silen, küçük onarım işlerini yapan öğretmenler, yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü okula yeni bir görünüm kazandırdı.

Okul Müdürü Abdullah Uğurlu Aa muhabirine yaptığı açıklamada, okul duvarlarının çok kirlendiğini, çocukların böyle bir ortamda eğitim görmesini istemediklerini ifade ederek, "Bağış yoluyla okula getirilen boya kutuları vardı. Bu kutulara kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz boyayı da ekleyerek çalışmaya başladık. Okuldaki çalışmamız iki hafta sürdü. Güzel de oldu. 250 kilo plastik ile 100 kilo yağlı boya kullandık" dedi.

Uğurlu, boya ve temizlik çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını, son düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, okulun pazartesi gününe hazır hale getirileceğini vurguladı.

Müdür Yardımcısı Abdürrahim Türün ise okulun boya ve badanası için bir çok malzemeyi kendi imkanlarıyla sağladıklarını yineleyerek, "Çok güzel bir çalışma oldu. Bu kadar güzel olacağını tahmin bile etmiyorduk. Öğretmen arkadaşlarımızla hem eğlendik, hem de okulumuzu boyadık" diye konuştu.

Daha önce eline fırça dahi almadığını ifade eden öğretmen Perihan Söngüt de,

"Boyadığımız ilk sınıfta pek başarılı olamadık. Ama sonra öğrendik. Zevkli ve yorucu bir çalışma oldu. Tamamladığımızda emeğimize değdiğini gördük" dedi.

Çocukların kendilerini örnek aldığına işaret eden öğretmen Funda Arslan ise çalışırken kendilerini gören çocukların da yardımda bulunduğunu anlattı.

Boyayı büyük özenle yaptıklarını belirten Arslan, "Büyük özen gösterdiğimizi gören çocuklarımız, okulu daha çok sahipleniyor. Okula bir hafta erken başlayan birinci sınıf öğrencilerimiz ile anaokulu öğrencilerimiz, sınıflarda ve koridorlarda yürürken duvarları kirletmemeye özen gösteriyorlar. Çocuklara bunu aşıladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

 



Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER