ÖZELLEŞTİRMEDE DENGE TAZMİNATI MÜJDESİ

Ankara İdare Mahkemesi, özelleştirmeden dolayı denge tazminatı ödenmesine hükmetti.

ÖZELLEŞTİRMEDE DENGE TAZMİNATI MÜJDESİ
ÖZELLEŞTİRMEDE DENGE TAZMİNATI MÜJDESİ

Ankara İdare Mahkemesi, idarenin uygulamasının aksine kamu çalışanına özelleştirme nedeniyle görevlendirildiği yeni kurumunda denge tazminatı ödenmesine hükmetti.

Tüm Sağlık-Sen, Ankara Türk Telekom İl Müdürlüğü’nde görevliyken 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında Ankara Pursaklar Toplum Sağlığı Merkezi’de çalışan sendika üyemize 2006 yılı birinci ve ikinci 6 aylarına ilişkin 40′ar liralık denge tazminatı yansıtılması, bunun yanında parasal haklarının dava tarihinden itibaren dikkate alınarak yasal faizi ile ödenmesine yönelik idareye yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine; Sendika Hukuk Müşavirliğimiz tarafından, Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

Türk Telekom A.Ş’ de çalışmaktayken 4046 sayılı Kanun’un 22. maddesi uyarınca 3 Nisan 2006′da Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek ataması Ankara Pursaklar T.S.M.’de göreve başlayan sendika üyesi kamu görevlisinin parasal haklara ilişkin taleplerini Mahkeme karara bağladı. Mahkeme verdiği Kararda, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu’nun Ek 29. maddesindeki kuralın Türk Telekom personelinin ücretlerinin hesaplanması için 4046 sayılı Kanun’dan farklı bir hesaplama yöntemi getirdiği, dolayısıyla Türk Telekom personelinin ücretinin hesaplanmasında ek 29. maddesinin uygulanması gerektiği belirtildi.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, , kamu kuruluşlarının özelleştirilmesinin ardından mağduriyet yaşayan kamu çalışanlarının bir de denge tazminatı alamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını ve sendika olarak konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı. Erözgün, ”Bu konuda açtığımız davada mahkemenin verdiği karar ile bu mağduriyeti yaşayan arkadaşlar için önemli bir kazanım eldeedilmiştir. Dava açmak isteyen özelleştirme mağduru personelin kurumlarına yapacakları idari başvurudan sonra ret cevabı almaları halinde kendilerine hukuki destek sağlayacağız. Karar emsaldir, benzer mağduriyeti yaşayan tüm kamu çalışanlarına bu hak sağlanmalıdır. İdareler de bu konuda zorluk çıkarmamalıdır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER