ÖZİMEK dünyanın en iyi projesi seçildi!

İstanbul İl Özel İdaresi’nin, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İŞKUR ile ortak gerçekleştirdiği mesleki eğitim projesi Meksika’daki Dünya Odalar Yarışması’nda En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kategorisinde “dünyanın en iyisi seçildi

ÖZİMEK dünyanın en iyi projesi seçildi!

İstanbul İl Özel İdaresi’nin, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İŞKUR ile ortak gerçekleştirdiği ÖZİMEK Projesi ile Meksika’da gerçekleştirilen 7. Dünya Odalar Yarışması’nda 'En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi' birincilik ödülünü paydaşlarıyla birlikte aldı.

10 Haziran’da Mexico City’de gerçekleştirilen törende ödül, proje sunumunu da yapan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’a takdim edildi.

Dünya odalarının en önemli organizasyonlarından biri olan kongrede tüm odalar 2 yılda bir bir araya gelerek hem bilgi ve tecrübelerini paylaşıyorlar hem de projelerini yarıştırıyorlar. Bu seneki kongreye İstanbul Ticaret Odası; İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İŞKUR ile ortak gerçekleştirdiği ÖZİMEK Projesi ile katıldı.  Proje; En İyi Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde birinci oldu.

İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya; “Arkadaşlarımızla projeye çok samimi duygularla başladık. Sadece meslek öğretmek ve istihdama katkı sağlayarak topluma faydalı bireyler yetiştirmek için başladığımız projede geniş katılımlı bir işbirliğini hedefledik. İTO, İŞKUR, Milli Eğitim ile işbirliği yaparak, Silahlı Kuvvetler, Adalet Bakanlığı, SHÇEK, Darülaceze gibi kurumlarda eğitimler gerçekleştirdik. Faydalı ve sıra dışı işler gerçekleştirdik. Projemiz Dünyanın En İyisi oldu. Projemizin başta yürütme kurulu üyeleri olmak üzere tüm paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle de projeyi Meksika’ya taşıyarak orada sunan ve bize birincilik getiren İTO Başkanı Sayın Murat Yalçıntaş’a çok teşekkür ediyorum. Bu ödül sadece dünyanın en iyisi olmanın yanı sıra STK-Kamu işbirliğinin de ödüllendirilmesi oldu.”  dedi.  

Yarışmada gerçekten çok iyi projeler yer aldığını belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş;  “Ancak ÖZİMEK bizim çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz projelerimizden biri. Dünya Odalarının da projemizi takdir etmiş olması bize çok mutluluk verdi. Sonuçta, böyle önemli bir uluslararası organizasyonda hem İstanbul’a hem de Türkiye’ye birincilik ödülünü getirebilmiş olmaktan dolayı son derece gururluyuz.”

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu (WCF) her iki yılda bir Dünya Odalar Kongresi düzenliyor. Dünya Odalar Yarışması da bu kongrede düzenleniyor. Bu yıl yarışma dört ayrı kategoride gerçekleştirildi. Bu kategoriler; En İyi Uluslararası Proje, En İyi KOBİ Projesi, En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ve En Sıradışı Proje.

 

PROJEDEN BUGÜNE KADAR 27 BİN 832 KİŞİ YARARLANDI

 

İstanbul İl Özel İdaresi’nin İTO, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İŞKUR ile birlikte yürüttüğü ÖZİMEK Projesi, bir meslek edindirme ve geliştirme projesi. Proje işsizlik sorununun çözümüne mesleki eğitim kursları ile destek vermeyi amaçlıyor.

 

Projeye katılan kursiyerler, 260 ile 400 saat arasında teorik ve pratik eğitim aldılar. Bu kişiler mesleki uzmanlık gerektiren pozisyonlara eleman arayan işverenlerle buluşturuldu. 2007 yılı Haziran ayında başlayan projeden bugüne kadar 27 bin 832 kursiyer yararlandı ve 25 bin 851 kişi mezun oldu.

 

Bu süre zarfında 171 kurs dalı açıldı, 83 meslek lisesinde eğitim verildi. Ayrıca, işverenler ve iş arayan kursiyerler arasında bir köprü görevi gören İnsan Kaynakları Borsası adı altında bir web sitesi de kuruldu.




 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER