ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

2016 ÖZÜR GRUBU MAĞDURİYETİNİN ÇÖZÜMÜ BELLİ LOKAL YANİ BÖLGESEL ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR
2016 özür grubundan 1.500’e yakın öğretmenin iller arasında tayini çıkmadı. Özür grubu mağduru öğretmenler bakanlık yetkilileriyle yaptığıgörüşmede yetkililerden istediğiniz illerde ığımız sıfır özür grubunda il emrini veremeyiz cevabınıalmaktadır. Öğretmenler özür grubu mağduriyetlerinin giderilmesi için ağustos özür grubunu beklemeye mecbur bırakılmaktadır. Halbuki ağustos özür grubunda da öğretmenlerin tayini çıkmayacak çünkü o zamanla bu zaman arasında hiç bir fark olmayacak yine açık sıfır olacak.
2016 özür grubunda mağdur olan öğretmenlerin yüzde doksanısınıf öğretmenliği branşından olan öğretmenlerdir. 2016 özür grubu mağduriyeti ve norm fazlasıöğretmen sorununda tek çözüm var. Lokal yani bölgesel alan değişikliğidir. Lokal bölgesel alan değişikliği ile neyi kastetmekteyiz biraz ondan bahsedelim. Şuan sınıf öğretmeni açığısıfır olan ve norm fazlasısınıf öğretmeni olan yaklaşık 15 il vardır. Sadece bu 15 ile özel yapılacak alan değişikliği ile özür grubu mağduriyeti de norm fazlasıöğretmen sorunu da ortadan kalkacaktır. Milli eğitim bakanlığına tavsiyemizdir özür grubu mağduriyetinde hemen il emrini vermelidir ve devamında bu bahsettiğimiz 15 ile özel alan değişikliğini yapmalıdır.
Milli eğitim bakanlığıböyle yaparsak alan değişikliği bekleyen öğretmenler dava açabilir diye bir tereddüte kapılmamalıdır dava açılsa bile açılan davalar en fazla 100 tane olur. Ama özür grubu mağduru öğretmenlerden binlerce dava açılacak Milli eğitim bakanlığıbahsettiğimiz uygulamayıyaparsa binlerce özür grubundan açılacak dava ile uğraşmamış olacak.
 
 
_2016 ÖZÜR GRUBU TAYİNİNDE AİLESİNDEN AYRI BIRAKILAN ÖĞRETMENLER_
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER