PALALI VE SİLAHLI TUTUKLANDI

Palalı ve silahlı saldırganlar tutuklandı!. Beyoğlu'nda havaya ateş açan esnaf A.S. ile hafta sonu Taksim'de göstericilere palayla saldıran S.Ç çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PALALI VE SİLAHLI TUTUKLANDI


Beyoğlu'nda havaya ateş açan esnaf A.S. ile hafta sonu Taksim'de göstericilere palayla saldıran S.Ç çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
Beyoğlu'nda havaya ateş açan esnaf A.S. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6136 sayılı kanuna muhallefet ve halkı korku kaygı ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş ettiği iddiasıyla sevkedildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.
 
 
 
İşletme sahibi A.S, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. A.S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
 
 
 
BEYOĞLU İmam Adnan Sokak’ta göstericileri kovalayarak havaya ateş açan otel müdürü Adnan Subaşı, emniyetteki ifadesinde kendisini savundu: “Oteli bir akrabam ile birlikte işletiyorum. Silah amcamdan kalma bir 9 mm. tabanca. Olay günü polisin müdahalesinden kaçan bir grup otele sığınmak istedi. Bu olaylar süresince birçok kez otelimizin camları kırıldı. Ayrıca çok da zararımız oldu. Bu nedenle göstericileri içeri almadık. Göstericiler arasından bazıları ‘Siz de AKP’lisiniz zaten. Bize neden yardım etmiyorsunuz. Böyle davranırsanız otelinizi molotoflarız. Size burada ekmek yedirmeyiz’ diye tehdit etti. Ben de bağırarak ‘Dağılan ulan buradan’ diye tepki gösterdim. Birkaç tanesi üzerime yürüyüp otele girmeye çalıştı. Bu sırada yanımdaki silahımı çektim. İçinde üç mermi vardı. Üçünü de dağılmaları için havaya ateşledim. Daha sonra silahı atarak kaçtım. Bir gün Simon Otel’de saklandım.” Adnan Subaşı sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
 
 
PALALI SALDIRGAN DA TUTUKLANDI
 
 
Pala ile göstericilere saldıran ve esnaf olduğu belirtilen S.Ç, cumartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından S.Ç tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.
 
Bugün soruşturma dosyası Başsavcılık tarafından savcı Veysi Büyükkılıç’a verildi. Soruşturma dosyasını inceleyen savcı Büyükkılıç, şüpheli S.Ç’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti.
 
SAVCILIK önceki gün göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi, Şeyhmus Kırmızı, Ahmet Girgin ve Murat Ertik’in serbest bırakılmasına itiraz etti. Polisin pala ile ilgili Kriminal Labaratuvarı’ndan gelen inceleme raporunda ise bir meslek icrasında kullanılan (kıyma zırhı) palanın silah sayılmadığı bildirildi. Sabri Çelebi, savcılığın itirazı üzerine dün gece tutuklandı.
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER