"PARALEL TEMİZLİĞİ ASKERİ YARGITAY'DAN BAŞLAMALI"

Balyoz ve Ergenekon mağduru askerlerin MİT'e verdiği 700 kişilik paralel listesi ne oldu?

"PARALEL TEMİZLİĞİ ASKERİ YARGITAY'DAN BAŞLAMALI"
Hükümetin 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası savaş açtığı Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonun ordudaki ayağı için ilk adım İzmir'de atılmıştı. Askeri Casusluk Davası'nda sahte delil üretimi ve belge sızdırmakla suçlanan 7 kişi geçen hafta  tutuklandı. Ancak Balyoz ve Ergenekon mağduru askerlerin bir bölümü operasyonu "gecikmiş ve göstermelik" olarak nitelendiriyor.
 
MİT'İN ELİNDEKİ LİSTEYE NE OLDU?
 
Karşı Gazete'ye konuşan askeri kaynaklar Balyoz ve Ergenekon davaları çöktükten sonra MİT'in mağdur askerler ile iletişim kurduğunu ve paralel yapılanma içinde olduğundan şüphelenilen askeri personelin kim olduna dair mağdurlardan bilgi toplandığını anlattı.
 
"O dönem yaklaşık 700 kişilik bir paralel listesi oluşturuldu. Çok üst düzey isimlerden de bu listeye girenler olmuştu. Ancak hala o isimlere yönelik işlem yapılmadı." diyen kaynaklar, bu listenin akıbetini sordu.
 
"PARALEL TEMİZLİĞİ ASKERİ YARGITAY'DAN BAŞLAMALI"
 
Paralel yapının sivil yargıda olduğu gibi askeri yargı içinde de örgütlendiğini ve sivil yargı ile irtibat kurarak bilgi sağladıklarını belirten kaynaklar, TSK içindeki paralel temizliğinin öncelikle Askeri Yargıtay, Personel Dairesi ve MEBS  (Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler) Komutanlığı'nda yapılması gerektiği uyarısı yaptı.
 
Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER