PELİKAN DOSYASINA KARŞI PELİKAN YALISI

Davutoğlu'na destek veren bir grup, gündeme bomba gibi düşen Pelikan Dosyası'na karşı ''Pelikan Yalısı'' adlı bir blogla harekete geçti.

PELİKAN DOSYASINA KARŞI PELİKAN YALISI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasına neden olan Pelikan Dosyası'na karşı Davutoğlu'na destek veren bir grup ‘pelikan yalısı' diye açtıkları bir blog üzerinden karşı saldırıya geçti. Pelikan Dosyası'nın boğazda bir yalıdan yazıldığını belirten Davutoğlu destekçileri, yakında bu yalının kim tarafından finanse edildiğini açıklayacakları bilgisini paylaştı.
 
SANAL PELİKAN SAVAŞI
 
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Her şey 1 Mayıs günü pelikan dosyası isimli bir blog hesabından yapılan ‘Selam olsun' bildirisiyle başladı. Bildiride Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan ve Başbakan olduğu tarihten günümüze kadar izlediği yol haritası 27 madde ile anlatılıyordu. Bu yazıya göre Davutoğlu, Erdoğan'ın altını oyuyor ve ‘piyonluk' yapıyordu. Yazının kısa sürede milyonlarca kişi tarafından okunması AKP'yi karıştırdı.
 
 
 
HERKESİN BİLDİĞİ SIR
 
Davutoğlu, bildiriden sonra görevden ayrılacağını açıkladı. Pelikan dosyasını kimin hazırladığı konusunda farklı yorumlar vardı. Ancak 7 Mayıs tarihinde “Pelikanın Yalısı” başlığıyla açılan blog tartışmaları bitirdi. Davutoğlu'nu destek veren bu yeni hesaba göre, ilk dosyası açıklayan kişiler, ‘herkesin cevabını bildiği bi sır' özelliğini taşıyor.
 
O YALIDA ÇALIŞIYORLAR
 
Pelikan dosyasını ilk paylaşan kişilerin ortak bir özelliği var. Kuzguncuk'ta bir yalıda çalışan kişiler. Pelikanın Yalısı bloguna göre yalıyı Bosphorus Global isimli STK kiralamış. Boğaziçi Küresel Çalışmalar Merkezi isimli kuruluşun başında ise Gazeteci Hilal Kaplan Öğüt ve eşi Süheyb Öğüt bulunuyor. İşte bu iki kişinin yanında çalışanlar Davutoğlu'nu hedef alan dosyayı ilk paylaşan kişiler. Bunlar arasında Merve Taşcı ‘ilginç bir analiz', Filiz Gündüz ‘Selam olsun!', Atifet Ulusoy ‘Bir yıldan fazladır, siyasette ne olsa takip ettiğimiz için görüp eleştirdiklerimizi toparlamış birisi sağolsun', Cemil Barlas ise ‘Birisi her şeyi yazmış, kim acaba' diye dosyayı takipçileriyle paylaşmış.
 
BAŞBAKAN DEVİREN YALI
 
Pelikanın Yalısı'na göre Kuzguncuk'taki yalı “Başbakan'ın devrildiği yalı” özelliğini taşıyor. Aylık 20 bin TL kirası olan ve onlarca kişinin çalıştığı yalıyla ilgili yakında önemli açıklamalar yapılacağı şöyle duyuruldu:
 
“17 kişinin çalıştığı yalı geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tutuldu. Görünüşte lobicilik ve fact checking projeleri yürütülen mekan aslında başbakanın devrildiği operasyonun tam merkezi. Tam 9 aydır bu insanların aylık masraflarını, kim ne için karşılıyor? Pelikan bildirisi neden yazıldı sorusu ile bu sorunun cevabı aynı. Yalıyı kim finanse ediyor? Cevabı yakında yine bu sitede”
 
Sözcü
 
 
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER