POLİS AKADEMİSİ ŞARTLARI AÇIKLANDI

2012–2013 eğitim-öğretim yılında, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 190'ı erkek, 10'u bayan olmak üzere toplam 200 öğrenci sınavla alınacaktır.

POLİS AKADEMİSİ ŞARTLARI AÇIKLANDI
2012 Polis Akademisi Şartları Açıklandı

2012–2013 eğitim-öğretim yılında, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 190'ı erkek, 10'u bayan olmak üzere toplam 200 öğrenci sınavla alınacaktır. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları ise giriş şartlarını taşımaları ve sınavda yeterli puanı almaları durumunda, 200 kişilik kontenjanın dışında tutularak kabul edileceklerdir.
Belirlenen şartları taşıyan adaylar, 23-29 Temmuz 2012 tarihleri arasında internet üzerinden www.pa.edu.tr adresinden ön başvurularını yapacaklardır. Ön başvuru süresinin dolmasından sonra ve ön başvuru yapan adaylar arasından, fakülteye şahsen başvuru ve sınavlara katılabilmek için Dekanlık tarafından yeniden bir taban puan belirlenerek ilan edilecektir. Belirlenecek olan bu taban puanın üzerinde alan adaylara, şahsen başvuru, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavı için 06–14 Ağustos 2012 tarihleri arasında internet üzerinden randevu verilecektir. Adaylar, kendilerine verilen randevu tarihlerinde şahsen başvurularını yapmak ve mülakat sınavına katılmak için başvuru sırasında istenen belgeler ile birlikte hazır bulunacaklardır. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar aynı gün içerisinde fiziki yeterlilik sınavına katılacaklardır. Ön başvuruda bulunmayan adaylar ile şahsen başvuru taban puanının altında kalan adaylar sınavlara alınmayacaklardır. Fiziki Yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 17 Ağustos 2012 tarihinde saat:10:00’da yapılacak olan yazılı sınava katılacaklardır. Şahsen başvuru ve bütün sınavlar Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü’nde yapılacak olup, sınav sonuçları adayların sınava girdiği gün www.pa.edu.tr internet adresinden yayınlanacaktır.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER