POLİS-ASKER LOJMANLARINDA TERÖR TEHLİKESİ

Milletvekili Dibek'ten dehşete düşüren ifadeler: “Teröristler uzun namlulu ve ağır silahlarla lojmanlara saldırıyor. İnsanlar evlerinde sürünerek hareket ediyor..."

POLİS-ASKER LOJMANLARINDA TERÖR TEHLİKESİ
Siirt ve Mardin ile bunlara bağlı ilçelerde görev yapan güvenlik güçlerinin  ailelerinin can güvenliklerinin sağlanamadığı, AKP Hükümeti'nin çözüm süreci nedeniyle PKK'nın asker ve polis lojmanlarına yaptığı saldırıları kamuoyundan gizlediği, bu durumu anlatan güvenlik görevlilerine de soruşturma açıldığı belirtildi.
 
Yeniçağ'ın o haberi:
 
PKK, Siirt, Mardin ve ilçelerindeki lojmanlarda oturan asker ve polis ailelerini canından bezdirdi. CHP’li Dibek, “Her gün silahlı saldırı var. İnsanlar evlerinde sürünerek hareket ediyor” dedi.
 
Terör örgütü PKK, bölge illerinde yaşayan asker ve polis ailelerini canlarından bezdirdi. İktidarın, ihanet süreci nedeniyle PKK’lı teröristlerin asker ve polis lojmanlarına yaptığı saldırıları kamuoyundan gizlediği ortaya çıktı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Siirt ve Mardin ile bunlara bağlı ilçelerde görev yapan güvenlik güçlerinin  ailelerinin can güvenliklerinin sağlanamadığını belirterek, “Teröristler uzun namlulu ve ağır silahlarla lojmanlara saldırıyor. İnsanlar evlerinde sürünerek hareket ediyor. Bu insanlar derdini kimseye anlatamıyor. Anlattığı zaman da haklarında soruşturma açılıyor. Hem yaşadıklarını söyleyemiyorlar, hem de can korkusu yaşıyorlar” dedi.
 
Sokağa çıkamıyorlar
 
PKK’nın lojmanlara karşı düzenli olarak saldırı yaptığını anlatan Dibek, amacın aileleri bölgeden kaçırtmak olduğunu söyledi. Saldırılar nedeniyle çok sayıda asker ve  polisin eş ve çocuklarını memleketlerine göndermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Dibek, “Sürece zarar verilmesin mantığıyla hareket eden hükümet her şeye göz yumuyor, görmezden geliyor. Asker ve polis aileleri neredeyse sokağa çıkamaz hale geldi” diye konuştu.
 
Can güvenliği yok
 
Göreve giden güvenlik güçlerinin akıllarının ailelerinde kaldığını ifade eden Dibek, özellikle Mardin ve Siirt’te lojmanlarda yaşayanların can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Bazı görevlilerin çocuklarını okula göndermediklerini anlatan Dibek, sözlerini şöyle tamamladı: “Lojmanların korunması konusunda bir adım atılmıyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar çok zor durumda. Görevliler çocuklarını okula gönderemiyor. Çünkü servislere karşı düzenlenecek bir saldırıdan korkuyorlar. Akılları sürekli evlerinde ’Ne olacak’ deyip duruyorlar. Böyle bir ortamda görev yapmaları mümkün değil.”aktifhaber
Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER