POLİSİN EK GÖSTERGE İSYANI

Polis Ek Göstergesinin 3600 olmasını istiyor

POLİSİN EK GÖSTERGE İSYANI


 

Polislerin 1/4 derece düşmesi ile ilgili düzenleme kanunlaşacaktır.Fakat bu düzenleme ek gösterge artmadığı için çok faydası bulunmamaktadır.

Emniyet Teşkilatında yüzde 85 i yüksekokul mezunu olan teşkilat mensuplarının Polis Memuru, Baş Polis Memuru, Kıdemli Başpolis memuru, Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser ve Emniyet Amirlerinin ek göstergesi 2200, İl Emniyet Müdürleri dışında kalan Emniyet Müdürlerinin ek göstergesi 3000, İl emniyet Müdürlerinin ek göstergesi ise 3600 dür.
 
Ancak TSK daki bir Başçavuşun ek göstergesi de 3600 dür yani İl emniyet Müdürlerine denktir. 16.05.2012 günü milli savunma komisyonunda görüşülerek genel kurula sunulacak olan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında Polislerin kadro derecelerinin 1 dereceye yükselmesine yönelik düzenleme yer almaktadır.
 
Bu düzenleme ile polislerin çalışırken veya emekli olduktan sonra maddi bir kazanımları olmamaktadır. Ancak bu düzenleme ile birlikte 657 sayılı devlet memurları kanunun 1 sayılı ek gösterge cetvelinin eşit işe eşit ücret kapsamında Astsubayların 3600 olan ek göstergeleri ile eşitlenmesi durumunda maddi kazanım sağlanacaktır. Kadro Derecesi eşitlemesi astsubay ile polis arasında ki eşitliği sağlamamaktadır.
 
Teşkilat mensuplarının talebi kadro derecesinin 1. dereceye düşürülmesi değil 1 dereceye düşen personelin ek göstergenin 3600 olarak düzeltilmesi ve astsubaylara eşitlenmesidir.
 
Teşkilat mensupları Emeklilik şartlarımızın iyileştirilmesini istiyor. Aynı yıl görev yapmış bir astsubayla il emniyet müdürü haricindeki Emniyet hizmetleri sınıfı personelin emeklilik maaşlarında yaklaşık 400 TL Emekli ikramiyesinde de yaklaşık 10.000 TL fark vardır.
 
Çalışırken 2700 TL maaş alan il emniyet müdürü haricindeki Emniyet hizmetleri sınıfı bir personel emekli olduğunda 1300 TL maaş almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu bir çalışmada emekli olan Teşkilat personeli normal devlet memurlarından 17 Yıl daha az yaşamaktadır.
 
Yani emekli olduktan yaklaşık 5 yıl sonra vefat etmektedir. Bu kadar ağır şartlar altında çalışan teşkilat mensuplarımızın aynı işi yapan silahlı kuvvetlerimiz personeli ile ek göstergelerinin farklı olması ve emeklilikte ciddi bir farklılık olması bizleri üzmektedir. Teşkilat personelimiz çalışırken almış olduğu emniyet hizmetleri tazminatı maaşına yansımadığından yukarıda da arz etmiş olduğum gibi maaşı yarı yarıya düşmekte ve emekli personelin çok ciddi güçlüklerle karşılaşmaktadır.
 
Bu olumsuzluklar aktif çalışan bizlerin de motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir.
 
Sonuç olarak Polisler 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 1 sayılı ek gösterge cetvelinde belirtilen yüksek okul mezunu emniyet hizmetleri sınıfı personelinin 2200 olan ek göstergesinin 3600 olarak düzeltilmesini talep ediyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet büyük
ahmet büyük - 12 yıl Önce

askere gelince kimsenin sesi çıkmıyor polise gelince herkesin sesi çıkıyor poli jandarma aynı görevi yapıyor

SIRADAKİ HABER