RAUF DENKTAŞ'A YAPILAN BÜYÜK AYIP

Kıbrıs’ın bağımsızlığının önderi… KKTC’nin ilk ve kurucu Cumhurbaşkanı… bütün hayatı mücadele ile geçti, hiç dinlenmedi. Kıbrıs’ta bugün ne varsa onun eseridir.

RAUF DENKTAŞ'A YAPILAN BÜYÜK AYIP
Denktaş son 45 gündür ağır sağlık sorunları yaşıyordu. Uçakla seyahat edemeyecek durumdaydı. Beyin kanaması geçirmiş ve kısmi felç olmuştu. Emekli maaşından başka geliri olmayan Denktaş, ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

Başka birinin bakımına fiziken muhtaç durumda. Doktorlarının, uçakla seyahat etmesinde bir sakınca olmadığı belirtmesi üzerine TSK’ya ait bir uçakla Lefkoşa’dan Ankara’ya getirildi.

Türkiye’deki siyasi iktidar bu yolculuk için ambulans uçak göndermedi. Ambulans uçağıyla övünenler, mitinglerde sık sık buna vurgu yapanlar niye Rauf Denktaş için bu ambulans uçağı göndermedi acaba?

Rauf Denktaş’ın bakımı Türkiye’de TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılacak.

Buraya kadar meselenin görünen kısmını anlattık ama şimdi esas kısmına bakacağız:

Denktaş neden örnek bir devlet adamı profilidir. Haberde bir cümle ile Denktaş’ın ekonomik sıkıntı çektiğini yazdık. Şimdi soralım, Denktaş isteseydi dünyanın en zengin adamlarından biri olamaz mıydı?

Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıyı değil de önce kendini düşünseydi böyle mi olurdu?

Örneğin…

Kıbrıs kumar turizminde, dünyada önemli bir yere sahip, hal böyle iken Denktaş gibi bir adam birazcık kendini düşünseydi bugün dünyanın en zengin devlet adamlarından biri olurdu. Ama onun emekli maaşından başka geliri yok…

Bu, yani mal varlığı, bir devlet adamı için çok önemli bir göstergedir. Bütün zamanını ve enerjisini milletine adamış olmanın, dürüstlüğün, kişisel hırslardan arınmış olmanın göstergesidir. Denktaş bu nedenle sağlığının bütün sınırlarını zorlayarak ülkesi için çabalamaya devam etmiştir.

Kıbrıs Türk’ü için ömrünü adamış olan Rauf Denktaş’a hükümetin sahip çıkmaması çok hazin değil mi? Ama niye şaşılıyor ki, Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kıbrıs’ı birleştirmeye çalışırken hiç Denktaş’a ambulans uçak gönderilir mi?



Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MErve YAVUZ
MErve YAVUZ - 13 yıl Önce

bu haberin kaynağı oda tv olduğu halde neden kaynak belirtilmiyor acaba??

SIRADAKİ HABER