SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME ŞOKU!

AK Partililer önerge sandılar, maddeyi reddettiler

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME ŞOKU!

Hürriyet,com.tr'nin haberine göre Günlerdir  gecenin geç saatlerine kadar süren torba teklifi görüşmeleri, milletvekillerinde yorgunluk belirtilerini gösterdi. AK Partililer, muhalefetin önergesi sanarak, yanlışlıkla Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarına ek ödemeye yönelik bir maddeyi reddettiler.Milletvekilleri, iki saati aşkın bir süre de 73. maddeyle uğraştılar. 16 sayfadan oluşan maddede “a”dan “z”ye kadar bütün harfler fıkra başlığı olarak yazıldı. AK Partililerin yasalaştırmak için yoğun çaba sarfettiği torba teklifin görüşmeleri, önceki gün renkli görüntülere sahne oldu. Teklifte yer alan Gümrük Kanunu’nun 5. maddesi ve sağlık bakanlığı’na Bağlı Sağlık Kurumları ile Rehabilitasyon Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun’un 221. maddesi hükümlerine göre çalışanların ek ödemeleriyle ilgili maddesi AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

İTİRAZ KABUL GÖRMEDİ

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un oylamaya sunduğu maddeye AK Partililer ellerini kaldırmadılar. Bunun üzerine Yakut, maddenin kabul edilmediğini belirtti. Ak Parti milletvekillerinin “‘Madde’ demediniz Sayın Başkan, ‘önerge’ dediniz” itirazları kabul görmedi. Başkan Yakut itirazlara, “Hayır, sayın milletvekilleri, yapacak bir şey yok, oyladım ben, kabul edilmedi yani yoruma da gerek yok” tepkisini gösterdi. Yakut, AK Partililerin itirazları üzerine oturuma beş dakika ara vererek tutanakları istedi. Tutanakları okuyan Yakut, bir kez daha maddenin kabul edilmediğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞANLARINA ŞOK

Cumhurbaşkanlığında çalışan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin talebi üzerine başka kurumlara gönderilen görevlilerinin buradaki ücretlerini almaya devam etmeleriyle ilişkin düzenleme de CHP’nin önergesinin kabul edilmesiyle tekliften çıkarıldı.

TORBAYI Tİ’YE ALDILAR

Muhalefet milletvekilleri, “Torba Kanun” teklifinin maddeleri üzerinde verdikleri önergelerin gerekçelerine yazdıkları “torba” tanımı ile de dikkat çekti. Genel Kurul’da, CHP’nin verdiği madde gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:
“Türk Dil Kurumu Sözlüğünde torba, ‘genellikle pamuk ve kıldan dokunmuş, türlü boy ve biçimde, ağzı büzülüp bağlanabilen araç’, ikinci olarak, ‘genellikle plastikten veya kağıttan yapılmış, içine öteberi koymaya yarayan, çeşitli büyüklükte olabilen taşıma gereci, poşet’ şeklinde tanımlanmıştır. ‘Kanun” ibaresinin başına eklenen ‘torba’ kelimesi, bir yandan ‘taşıyıcılık işlevi’ ne diğer yandan da içine konulacak öteberinin her zaman kestirilemeyeceği için gizemine işaret eden son derece isabetli bir sıfattır.”

ALFABENİN HARFLERİ YETMEDİ

Genel Kurul’un önceki günkü görüşmelerine 73’üncü madde de damgasını vurdu. Görüşmeleri iki saati aşkın süren teklifin 73’üncü maddesi 16 sayfadan oluştu. Maddeyle, pek çok kurumun teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlarda düzenlemeye gidiliyor. Bu maddede, alfabenin bütün harfleri fıkra olarak yer buldu. “A”dan “z”ye kadar bütün harfler fıkra başlığı olarak yazılırken, “z”den sonra da fıkralar “aa” şeklinde devam etti. Madde, toplam 31 fıkradan oluştu.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
v.p
v.p - 11 yıl Önce

hani öğretmenlere

SIRADAKİ HABER