SAĞLIK MASRAFLARI KARŞILAMADA DEĞİŞİKLİKLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), trafik kazalarında yaralananların sağlık giderlerinin karşılanmasına ilişkin usul ve esasları düzenledi

SAĞLIK MASRAFLARI KARŞILAMADA DEĞİŞİKLİKLER

Genelgeyle söz konusu yasa ve yönetmelik çerçevesinde trafik kazaları sonucu oluşan sağlık giderlerinin karşılanmasına ilişkin şu usul ve esaslar belirlendi:

-Trafik kazasının olduğu tarihe ve kazazedenin genel sağlık sigortalısı olup olmadığına bakılmaksızın 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren kurumla sözleşmeli/protokollü üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilecek tüm sağlık hizmet bedelleri Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) hüküm ve ekleri esas alınarak kurumca karşılanacak.

-Genel sağlık sigortalı kazazedeler için trafik kazası geçirilen araç/araçlardan birinin plaka bilgisi yeterli olacak. Trafik kaza tespit tutanağı veya trafik kazası geçirdiğine dair kanıtlayıcı belge istenmeyecek, genel sağlık sigortalısı olmayanlar içinse kaza tespit tutanağı veya trafik kazası geçirdiğine dair kanıtlayıcı belge istenecek.

-Genel sağlık sigortalısı olmayanların tedavi giderlerinin karşılanması, ülkede meydana gelen trafik kazalarıyla sınırlı olacak. Bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda tanımlanan trafik kazası tarifine uymayan kazalar sonucu oluşacak tedavi giderleri kurumca karşılanmayacak.

-Yabancı plakalı araçların karıştığı, ülkede meydana gelen trafik kazalarından kaynaklanan sağlık hizmet bedelinden yeşil kart sigortası çerçevesinde yabancı plakalı araç işleteninin sorumluluğuna isabet eden kısım il müdürlüklerince Türkiye Motorlu Taşıt Bürosundan (TMTB) talep edilecek. Bu grup tedaviler için kaza tespit tutanağıyla birlikte tüm sağlık hizmeti giderlerin belgeleri ve kaza tespit tutanağının bir örneği TMTB'ye gönderilecek.

-Yabancı uyruklu kişilerin trafik kazalarına bağlı tedavilerinin devamını yabancı ülkelerde sürdürmeleri halinde yurt dışında verilen tedavi hizmetlerinin bedeli kurumca karşılanmayacak.

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu kişilerin yurt dışı tedavileri ise kurumun ilgili mevzuatı çerçevesinde yürütülecek.

-Trafik kazalarına bağlı tıbbi malzeme, yol, gündelik, refakatçi giderleri şahıs ödemeleri ve optik provizyonu sistemi üzerinden ilgili kurum mevzuatı doğrultusunda SUT hüküm ve ekleri esas alınarak kurumca karşılanacak.

-Trafik kazalarına bağlı ilaç giderlerinin ödemelerinde sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen reçeteler üzerinde reçeteyi yazan hekimce trafik kazasına bağlı tedavi reçetesi olduğu mutlaka belirtilecek. İlaç giderleri eczane provizyon sistemi üzerinden SUT hüküm ve ekleri esas alınarak kurumca karşılanacak.

AA

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER