SANATÇILARA SERT ÇIKTI...

Eyleme destek veren sanatçılara sert çıktı!

SANATÇILARA SERT ÇIKTI...
‘Yeniçeri’ benzetmesi
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Adana, Mersin ve Ankara’daki 4 noktada yaptığı konuşmalarda, Gezi Parkı eylemcilerini eleştirdi.“Çapulcuların yaptığını yapmayacağız. Polisimizi bunlara yedirtmeyeceğiz” diyen Erdoğan, sanatçılara da ‘Yeniçeri’ benzetmesi yaptı.

Gezi eylemlerine destek veren sanatçıları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Sanatçılara da söylüyorum siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak. Çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Ben Ankara’da oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu eylemlerinize son veriniz. Ama Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz kusura bakmayın. Şu Valiyi alacaksın, Emniyet müdürünü alacaksın. Şunu yapmayacaksın. Kusura bakma bir katkın bir tavsiyen varsa ilet. O zaman hepsini yaparız. Bu iktidar, yüzde 76’nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk’ün de, Kürt’ün de, Laz’ın da hepsinin hizmetkarıdır. Biz size deseydik ki, Hakkari’ye, Şırnak’a havaalanı yapılacak. 10 yıl önce buna inanır mıydınız? Biz hizmet üretiyoruz. Devam edeceğiz. Onlar varsın işgale devam etsinler. Burada yıkmayan yakmayan inşa eden bir topluluk var" dedi.

Başbakan Erdoğan, Altınpark’ta yaptığı konuşmada, en çok parayı faiz lobisinin kazandığını belirterek, “Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Biz bugüne kadar sabrettik. Ne zamanki faizler düşmeye başladı. Bunlar rahatsız oldu ve güçlü bir Türkiye’yi istemediler. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var. Devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil, birçok tane var. Bana isim verdirmeyin” dedi.
Sanatçılara da seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Siz 10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız? Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak; çünkü bu milletin iktidarına saygı duymayanlar bunun bedelini öder. Kızılay’da, Kuğulu Park’ta, şurada burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bir tanesi çıkmış, ‘Ne sağcıyım, ne solcu, çapulcuyum, çapulcu’ diyor. E, hayırlı olsun. Bu çapulcular yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek, bu milletin görevidir.”
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan YAVUZ
hasan YAVUZ - 11 yıl Önce

başbakan doğru söylüyor kime nedendi ne olduda oy vermeyenler bahaneler dayanağı ve isbatı olmayan baskılardan söz ediyor ben bumilletin bu tayfalarıda alt edeceğine inanıyorum

SIRADAKİ HABER