Sandık Görevlilerine Ödenecek Ücretler

12 Haziran 2011 Seçimlerinde Sandık Görevlilerine Ödenecek Ücretler

Sandık Görevlilerine Ödenecek Ücretler

Yüksek Seçim Kurulu, 01/04/2011 tarih ve 289 sayılı 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde görev alacak kişilere ödenecek gündelik miktarı ile sair harcamalara iliskin bir karar almıştır. İlgili karara göre; Seçim is ve işlemlerinde görev verilenlere ödenecek ücretlerin, Yüksek Seçim Kurulu’nun 08/01/2011 tarih ve 27 sayılı ücret kararında belirtilen ilkeler doğrultusunda yapılacağı ifade edilmektedir. Bu kapsamda seçimde sandıklarda görev alacak sandık kurulu başkanı, sandık kurulu memur üyesi ve siyasi parti üyeleri aşağıda belirtilen miktarda gündelik alacaklardır. 

 

Sandık kurulu başkanı                                         : (3) Gündelik,

Sandık kurulu memur üye (Kurs verilmişse)      : (2) Gündelik,

Sandık kurulu memur üye (Kurs verilmemişse) : (1) Gündelik,

Sandık kurulu siyasi partili üye                           : (1) Gündelik, 

 Gündelik miktarlarının belirlenmesinin ardından 2011 seçimlerinde görev alacakların ne kadar ücret alacakları ortaya çıkacaktır. Gündelik miktarları ise YSK’nın 08/01/2011 tarih ve 27 sayılı ücret kararında açıklanmaktadır. Sandık Kurullarında görev yapanların gündelik ücretleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir;

-Başkan 56,00 TL

-Üye 49,00 TL

Hesaplama yaptığımızda; sandık kurullarında görevli, Sandık kurulu başkanları 3 gündeliğe karşılık gelen 168 TL, sandık kurulu memur üyeleri eğitime katılmış ise 2 gündeliğe karşılık gelen 98 TL, eğitime katılmamış ise 49 TL, Sandık kurulu siyasi partili üyeleri ise 49 TL ödeme alacaklardır. 

 

Seçimde görevlilere yapılacak ödemeler herhangi bir vergiye tabi tutulmayacaktır. 

Seçimlerde, sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlara yapılacak ödemeler, ilçe seçim kurulu adına açılacak vadesiz bir hesaptan yapılacak olup, kesinlikle elden ödeme yapılmayacaktır. Hak sahiplerinden hesap açtırılması istenmeyecek, hak sahibinin kimlik kartını bankaya ibraz ederek ödemesinin yapılabilmesi sağlanacaktır. Ayrıca banka ile yapılacak anlaşmada herhangi bir kesinti yapılmasına izin verilmeyecektir.




 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
SİVRİHİSARLI
SİVRİHİSARLI - 13 yıl Önce

Yıllardan beri sandık görevinde bulunurum, sandık başkanı olarak yeni atanmış öğretmeni başkan olarak verirler. Tüm işleri memur üye olarak yaparım, başkan tecrübesiz olduğu için sadece imza atar. Buna karşılık başkan ücretin çoğunu alır ve çalışan memur üye az ücret alır. yorum sizin

SIRADAKİ HABER