Sarkozy Türkiye Karşıtlığında Sınır Tanımıyor

Sarkozy, kendi meclisinde kabul edilen Ermeni tasarısının tüm AB'de geçerli olması için düğmeye bastı. Ankara'nın tepki gecikmedi.

Sarkozy Türkiye Karşıtlığında Sınır Tanımıyor

Sarkozy, Türkiye karşıtı tutumunda sınır tanımıyor. Fransa Cumhurbaşkanı kendi meclisinde kabul edilen ve şimdi Senatosu'na sunulan Ermeni iddialarını içeren yasa tasarısının tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanması için düğmeye bastı. 

Ankara'nın tepkisi geçikmedi. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Saçmalıklarını tüm dünya yakından takip ediyor" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türkiye Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400 üncü yıldönümü nedeniyle Ankara'da bulunan Danışma Kurulu Başkanı Rene van der Linden'ı kabul etti.

Bağış kabul sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Ermeni iddialarını içeren tasarıyı tüm Avrupa ülkelerine yayma çabası için sert konuştu.

Egemen Bağış, "Fransız siyasetçilerin içine düştükleri karamsar tablodan yaklaştıkları seçimleri kaybedebilme riskinden dolayı su anda saçmaladıklarını tüm dünya yakından takip ediyor. Fransa'nın bu çabasının Avrupa Birliği ülkeleri tarafından ciddiye alınacağını zannetmiyorum" dedi.

Cezayir Başbakanının "bizim kanımız üzerinden siyaset yapılmasın" sözlerini de değerlendiren Bağış, "En son Cezayir Başbakanı'nın büyük bir baskı altında yaptığı açıklamada Cezayirlilere Stockholm sendromunu yaşatma çabalarını ortaya çıkarıyor. Çok şükür Cezayir'in akıllı siyasileri bu konuda kendi başbakanlarını düzeltecek açıklamalar yaptılar" diye konuştu.

Erivan'a Hodri Meydan

Bağış, Ermenistan'a da seslenerek "hodri meydan" dedi ve arşivlerin açılması çağrısını yineledi.

Demirtaş'a "Özel" Tepki

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel için sarfettiği "bizim için onbaşı" sözlerine de cevap verdi.

Bağış, "öncelikle kendi konumunu bir netleştirsin. TBMM'nin bir milletvekili mi, yoksa terörist diyemediği bir kanlı örgütün sözcüsü mü ona karar versin. Belki ordumuzun içinde de başka kurumlarımızın içinde olduğu gibi yanlış işlere bulaşmış kişiler olabilir ordumuz zaten onları temizler.  Ama bir kurumu yıpratmaya kalkmak . Bu ülkeye yapılacak en büyük hainliklerdendir. Zaten son yaşanan olaydan sonra Genelkurmay Başkanımızın en az bizim kadar üzüldüğünü biliyorum" şeklinde konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER