SAVCI AZİZ YILDIRIM'A KAÇ YIL CEZA İSTEDİ ?

”Futbolda şike” iddialarına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ”haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak”, ”şike” ve ”teşvik primi vermek” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı, G.Birliği, İBB, Sivas, Ankaragücü maçından Aziz Yıldırım hakkında 14 yıl ile 39 yıl 9 ay arasında hapis cezası istedi

SAVCI AZİZ YILDIRIM'A KAÇ YIL CEZA İSTEDİ ?

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, ”Futbolda şike” davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ”haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak”, ”şike” ve ”teşvik primi vermek” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

”Futbolda şike” iddialarına ilişkin davada özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanığın bu hallerinin, mevcut delil durumu ve istenilen ceza miktarları göz önüne alınarak devam ettirilmesini istedi.

”Futbolda şike” iddialarına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ”haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak”, ”şike” ve ”teşvik primi vermek” suçlarından 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Ufuk Ermertcan, Aziz Yıldırım’ın ”haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak” suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Aziz Yıldırım’ın 7 Mart 2011’deki Gençlerbirliği-Fenerbahçe, 9 Nisan 2011’deki Eskişehirspor-Fenerbahçe, 1 Mayıs 2011’de oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçı, 8 Mayıs 2011’deki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçı, 15 Mayıs 2011’deki Fenerbahçe-Ankaragücü maçı ve 22 Mayıs 2011’deki Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike yapılması eylemi nedeniyle 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 1,5 ile 4,5 yıl arasında hapis cezası öngören 11. maddesinin 1. ve 4. fıkrası ile B ve C bendi uyarınca 6 kez cezalandırılmasını isteyen savcı Ermertcan, Yıldırım’ın 17 Nisan 2011’de oynanan Trabzonspor-Bursaspor, 22 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor ve 15 Mayıs 2011’de oynanan Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında teşvik primi verilmesi eylemine uygun olan 6222 sayılı Kanun’un 9 ay ile 2 yıl 3 ay arasında hapis cezası öngören 11. maddesinin 1. ve 4. fıkrasının B ve C bendi ile 5. maddesi uyarınca 3 kez cezalandırılmasını öngördü.

Buna göre, Yıldırım’ın, ”haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak’, ”şike” ve ”teşvik primi vermek” suçlarından toplam 13 ile 39 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Beraat istemleri

Aziz Yıldırım’ın 21 Şubat 2011’deki Manisaspor-Trabzonspor ve 26 Şubat 2011’deki Fenerbahçe-Kasımpaşa maçlarında şike yapıldığı 6 Mart 2011’deki Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve 20 Mart 2011’deki Gençlerbirliği-Trabzonspor maçlarında teşvik primi verildiği iddialarına ilişkin suçlamalardan beraatine karar verilmesini isteyen savcı Ermertcan, Yıldırım hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ”bu maddede tanımlanan suçlardan dolayı cezaya mahkumiyet halinde, kişi hakkında ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi hükümlerine göre, spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyetler icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasına hükmolunur” hükmünü içeren 11. maddesinin de uygulanmasını talep etti.

Savcı Ermertcan, Yıldırım hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ”Seyirden yasaklanma” başlığını taşıyan 18. maddesinin uygulanmasını da öngördü.

MÜTALAANIN DETAYLARI

- Aziz Yıldırım 6 maç şikeden, 3 maç teşvikten ve örgüt kurmaktan 14 yıl ile 39 yıl 9 ay arasında cezalandırılsın...

- Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Karabük-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe, Fenerbahçe- Ankaragücü, Fenerbahçe-İBB maçlarından ŞİKEDEN, Trabzon-Bursa, Trabzon- İBB, Eskişehir -Trabzon maçında TEŞVİKTEN cezalandırılsın...

- Aziz Yıldırım, 3 maçtaki teşvik iddiasından ve 1 maçtaki şike iddiasından beraat etsin.- Aziz Yıldırım haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmaktan cezalandırılsın...

- Olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılması...

- Bülent Uygun "örgüt üyeliği" ve 2 maçta şike bir maçta da teşvikten cezalandırılsın.

-Savcı, Bülent Uygun için 10.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

-Savcı Bülent Uygun'un , Eskişehir-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike, Eskişehir-Trabzon maçında teşvikten cezalandırılması istendi.

-Göksel Gümüşdağ, "örgüte yardım" ve Fenerbahçe - İBB maçında şike iddiasından beraat etsin.

-Şike davasında savcının mütalaasından: Emenike'nin savunması dosyamıza ulaşmadığından sanık hakkındaki kamu davası ayrılsın...

-Savcı Hikmet Karaman'ın beraatini istedi.

-Savcı İbrahim Akın'ın İBB- Fenerbahçe, Beşiktaş-İBB maçlarında şike, Trabzonspor-İBB maçında teşvik priminden 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

-Savcı İlhan Ekşioğlu'nun örgüt üyeliğinden, 5 maçta şikeden ve 4 maçta da teşvikten cezalandırılması istedi.

-Savcı Korcan Çelikay'in sivasspor- Fenerbahçe maçında şikeden 3 yıl hapis cezasiyla cezalandırılması istedi.

-Savcı Mecnun Odyakmaz'ın örgüt üyeliği ve Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapmaktan cezalandırılması istendi.

-Savcı Şekip Mosturoğlu'nun "örgüt üyeliğinden" 1 maç şike, 1 maç teşvik, 1 maçta da şikeye teşebbüsten cezalandırılması istedi.

-Mehmet Yıldız'ın Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapmaktan 3 yıl hapsini istedi.

-Savcı İlhan Ekşioğlu için "örgüt üyeliği", "şike" ve "teşvik" ten 11.5 yıldan 30,5 yıla kadar hapis cezasi istedi.

-Nevzat Şakar'ın Fenerbahçe-Ankaragücü maçında teşvik pirimi girişiminden beraatini istedi.

-Sadri Şener'in Fenerbahçe-Ankaragücü teşvik primi girişimi suçlamasından beraat etmesini istedi.

-Sadri Şener'in Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik pirimi girişiminden cezalandırılmasını istedi.

-Sercan Yıldırım'ın Trabzonspor - Bursaspor maçındaki teşvik primi suçlamasından 1.5 yıl hapsini istedi.

-Serdar Adalı'nın Beşiktaş- İBB maçında şike yapmaktan 4,5 yıl hapsini istedi.

-Serdar Kulbilge için Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında şike yapmaktan ceza istedi.

-Serdar Kulbilge'nin Gençlerbirliği - Trabzorspor maçındaki teşvik iddiasından beraatini istedi.

-Sezer Öztürk'ün Eskişehir - Trabzon maçında teşvik pirimi iddiasından cezalandırılması istedi.

-Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş-İBB maçındaki şikeden cezalandırılmasını istedi.

-Ümit Karan'ın Eskişehir- Fenerbahçe maçında şike yapmak, Eskişehir- Trabzon maçında da teşvik priminden cezalandırılması istendi.

- Zafer Önder İpek için Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapmak suçundan ceza isterken, Gençlerbirliği- Trabzonspor maçında teşvik primi iddiasından "beraat etsin" dedi.
 
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER