SEÇİM BİTTİ, SIRA YENİ ANAYASADA

24. Dönem TBMM seçimleri tamamlanmış, halkımız iradesini ortaya koymuştur. 12 Haziran milletvekilli seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimde kazanan demokrasimiz ve ülkemiz olmuştur. Demokrasinin çıtası yükselmiştir. Olaysız, huzur içinde bir seçim gerçekleşmiştir.

SEÇİM BİTTİ, SIRA YENİ ANAYASADA
Milletimiz tercihini yapmış, seçtiği vekillerini TBMM’ye göndermiş, verdikleri sözü tutmalarını beklemektedir. Siyasi partilerimiz de, seçim sürecinde vaadlerinin dışında söyledikleri sözleri unutarak, vaadlerini gerçekleştirmek için çalışmalıdır. Sandıktan temsil gücü yüksek, yeni anayasaya meşruiyet sağlayacak bir meclis çıkmıştır.

 

Sandığa giderek vekillerini seçen halkımız, şimdi kendisine verilen sözlerin tutulmasını beklemektedir. Bu meclisin ilk görevi, meşruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmalıdır. Bütün partilerin ortak vaadi Yeni Anayasa olmuştur. Bütün partiler, meydanlarda yeni anayasa vaad etmiş ve önemine dikkat çekmiştir. Yeni yasama döneminde, öncelik anayasaya verilmeli, toplumun beklentileri karşılanmalıdır. Milletimiz demokratikleşmeyi, hak ve özgürlüklerin genişlemesini acilen beklemektedir. Bu yöndeki talep, ilk olarak 12 Eylül’de yapılan referandumda, halkın yüzde 58’le ‘evet’ demesiyle ortaya çıkmıştır.

 

Bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye, bu fırsatları iyi değerlendirmeli, istikrar ve büyümesinden taviz vermemelidir.

 

İktidar partisi, seçim sürecinde meydanlarda yaşananları unutarak, toplumun tamamını kucaklamalıdır. Yeni anayasa hazırlanmasında bütün görüşleri dikkate almalı, toplumun endişelerini gidermelidir. İktidar kuşatıcı olmalı, ötekileştirmemelidir.

 

Muhalefet partileri de seçim sürecinde yaşananları geride bırakmalı, Türkiye’nin geleceği için sorumlu davranmalıdır. Yeni anayasa çalışmalarına destek olmalı, demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana taraf olmalıdır. Demokrasi dışı eylem ve söylemlere iktidar-muhalefet el ele güçbirliği içinde cevap vermelidir.


Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER