SEÇİMDE NEREDE OY KULLANACAĞINI TIKLA ÖĞREN

Sandık sorgulama sistemi ile nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını artık alabileceksiniz. Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için haberimizde bulunan linke tıklayınız.

 SEÇİMDE NEREDE OY KULLANACAĞINI TIKLA ÖĞREN

2014 yerel seçimleri için sandık bilgisi sorgulama YSK sitesinden yapılıyor. 18 Şubat tarihi itibariyle sandık sorgulama YSK tarafından hizmete açıldı. Seçimlerde nerede oy kullanacağım, sandık sorgulama nasıl yapılıyor diyorsanız işte size merak ettiğiniz sorunun yanıtı.

SANDIK SORGULAMA için YSK sitesine  girdiğinizde karşınıza çıkan alanda TC numaranız soruluyor. Ardından ise nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve kimliğinizdeki diğer bilgiler isteniyor.

Bu bilgileri yazdıktan sonra en sonda RESİM DOĞRULAMA kısmına dikkat edin. Yanda çıkan harf ve rakamları o alana yazıp sorgula tuşuna basın. Aşağıdaki Sandık Bilgisi Sorgulama kısmına tıklayarak 'Nerede oy kullanacağınızı' öğrenebilirsiniz.


BAŞKA İLDE OY KULLANMAK MÜMKÜN MÜ?

Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı olduklarısandık dışında oylarını kullanamazlar.

YURT DIŞINDA YAŞAYAN SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 09.05.2012 tarihinde kabul edilen 6304 sayılı Kanun gereği, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları halinde, Yüksek Seçim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, 09.05.2013 tarihinden sonra yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi, Halkoylaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerimizde kurulacak sandıklarda oy kullanabilirler.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER