ŞEHİR TİYATROLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Şehir Tiyatrolarında Repertuarı Edebi Kurul Belirleyecek

ŞEHİR TİYATROLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ
ŞEHİR TİYATROLARINDA REPERTUARI EDEBİ KURUL BELİRLEYECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince Şehir Tiyatroları Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği kabul edildi. Kabul edilen Yönetmelik ile 1980 yılında yürürlüğe giren eski yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Kabul edilen yeni Yönetmelik gelişen şartlara ve yeni ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düzenlendi. Son yıllarda kendini yenileyemeyen ve yeniliklere açılma konusunda zorluk çeken Şehir Tiyatroları, bu nedenle önemli ölçüde seyirci kaybına uğramış; hantal yapısı sebebiyle çağın gerektirdiği sanatsal vizyonun gerisinde kalmıştı.2007 yılında yapılan Teftişte Müfettiş raporlarına “yönetmeliğin tadilatı gerektiği” önerisi yapılmıştı. Yeni Yönetmelik İstanbul’da yaşayan sanatseverlerin taleplerine doğru ürünler sunabilecek teşkilat yapısını sunmayı hedefliyor. Eski yönetmelikte neredeyse tek başına Genel Sanat Yönetmeninin uhdesine bırakılan repertuar oluşturma görevi, Edebi Kurul’a devredildi.Kurulda tiyatro ve İstanbul Belediyesi yöneticilerinin yanı sıra, İstanbul’daki kültür ve sanatla ilgilenen Dernek ve Vakıflarla Üniversitelerden üyelerin katılımı ile geniş bir yelpazede repertuar oluşturma hedefleniyor. Yönetim kurulu, sanatsal alanı temsil etmek üzere Genel Sanat Yönetmeni ile birlikte üç sanatçının görev yapacağı kurulda Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı ile Daire Başkanı ilave edilmiş; bu şekilde karar mekanizmalarının sağlıklı işleyebilmesi hedefleniyor. Belediye geçmişte de kurul’da temsil edilmekteydi. Bu bakımdan kurul kompozisyonunda bir değişikliğe gidilmedi. Disiplin Kurulu’nda herhangi bir değişikliğe gidilmeyerek, yürürlükteki yasalardan kaynaklanan yenilikler yansıtıldı. İdari iş ve işlemler ile sanatsal alanda takip edilmesi gerekli iş ve işlemler ayrıntılı olarak tanımlandı. Kurumda mevcut kadrolar olduğu gibi muhafaza edilmiş, ayrıca her kadro unvanına hangi şartları taşıyan personelin alınabileceği hükme bağlandı.Netice itibariyle 1980 yılından buyana yasalarda meydana gelen değişiklikleri de içeren, İstanbul halkının beklentilerine cevap vermeyi hedeflenerek, çağdaş yönetim normlarını dikkate alan yeni bir Yönetmelik düzenlendi.
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
armoni yaşayan
armoni yaşayan - 12 yıl Önce

rahatsız edici bir taraflılık var haberde. olanı anlatmanız yeterlidir ballandırmaya taçlandırmaya ne hacet anlamadım. çağdaş yaşamın gereklerinin ne olduğunu ve yapılan düzenlemenin buna uygunluğunu bırakın okuyucu karar versin. sadece yönetmeliğin yer aldığı bir haber çok daha yararlı olurdu.

Tiyatro Sevdalısı
Tiyatro Sevdalısı - 12 yıl Önce

bu sitedeki habere ararken denk geldim. Yukarıdaki bir haber değil yorum katılmış körü körüne destekleme yazısı. Birisinin röportajı da değil. Gerçekten artık gazeteci kaldı mı bu ülkede herşeyi olduğu gibi yazzacak yorum katmayacak haberciler var mı? haber mi bu ya. yazan kimse bir daha okusun. taraflı haber haber değildir.

SIRADAKİ HABER