ŞEHİT AİLELERİNİ ÇILDIRTAN TOPLANTI İPTAL

Yarın Galatasaray Üniversitesi'nde yapılması planlanan PKK'nın paravan kuruluşu DPI'ın organize ettiği toplantı iptal edildi...

ŞEHİT AİLELERİNİ ÇILDIRTAN TOPLANTI İPTAL


PKK'nın paravan kuruluşu olduğu deşifre olan DPI'nın Galatasaray Üniversitesi'nde 28 Nisan'da yapacağı toplantının iptal edildiği bildirildi. Konuyla ilgili Galatasaray Üniversitesi bugün bir açıklama yaptı: Açıklamada “Democratic Progress Institute" adlı kuruluş tarafından 28 Nisan 2012 tarihinde Üniversitemizde bir toplantı düzenlenmesi söz konusu değildir” denildi. PKK'nın İstanbul'un göbeğinde bir üniversitede toplantı düzenleyeceğine dair haber gündeme bomba gibi düşmüştü. Yazar Yener Dönmez'in deşifre ettiği bu bilgi sonrası toplantıya ev sahipliği yapacak üniversite olan Galatasaray Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Yener Dönmez'i arayarak önemli bir itirafta bulunmuştu. Rektör Tolga, toplantı düzenleyecek olan PKK'nın paravan kuruluşu DPI'nın terör örgütü PKK ile bağlantısını bilmediğini, Dönmez'in yazısı sonrası bu ilişkileri öğrendiğini, Ahmet İnsel'in bu toplantı için kendisinden ricacı olduğunu aktarmıştı.

TOPLANTIYA MİLLETVEKİLLERİ DE KATILACAKTI

Toplantıya sadece gazeteciler değil, milletvekilleri de katılacağı, böylelikle PKK'nın o milletvekilleri üzerinden kendine alan açacağı ortaya çıkmıştı.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER