SENAY ÖĞRETMEN SON NEFESİNDE BİLE ÖĞRETTİ

ANTALYA’da iç kanama sonrası götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen emekli öğretmen 63 yaşındaki Şenay Kıcır’ın bağışlanan organları, iki kişiye hayat verdi. Kıcır’ın yaşamı boyunca yakınlarına, "Organlarınızı bağışlayın, israf etmeyin. İsraf günahtır" dediği belirtildi.

SENAY ÖĞRETMEN SON NEFESİNDE BİLE ÖĞRETTİ

Sınıf öğretmenliğinden emekli olduktan sonra Antalya’nın Meltem Mahallesi’ndeki evinde yaşamını sürdüren 3 çocuk annesi Şenay Kıcır, geçen hafta geçirdiği iç kanama sonrasında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Önceki gün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Kıcır’ın yakınları, organlarını bağışladı. 1978 ve 1984 yıllarında kalp kapakçıkları değiştiği için Kıcır’ın sadece iki böbreğinin nakledilmesine karar verildi.

Böbrekler, Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli ve Uygulama Merkezi’nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından 52 yaşındaki Mustan Akbulut ve aynı yaştaki Ramazan Gököz’e başarıyla nakledildi.

ORGAN NAKLEDİLENLERDEN TEŞEKKÜR

Böbrek nakliyle hayat bulan Ispartalı 2 çocuk babası Mustan Akbulut, "Bizlere organlarını bağışlayan emekli öğretmenimizi unutmayacağız" dedi. 52 yaşındaki eşi Şükriye Akbulut da, "Eşim 5 yıldır Sağlık Bakanlığı’nın organ nakil bekleme listesinde yer alıyordu. Duyarlı insanlar sayesinde yeniden hayata tutundu. Bağışı yapan aileye ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’ne bağlı Yeniköy Beldesi’nde oturan, 3 yıl önce diyalize girmeye başlayan ve Sağlık Bakanlığı bekleme sırasında yer alan Ramazan Gököz de bağış yapan aileye ve nakli gerçekleştiren doktorlarına teşekkür etti.

Şenay Kıcır’ın kızı Salime Kıcır, annesinin insanların işe yarayan organ ve dokularının başkalarına yarar sağlaması gerektiğini söylediğini belirterek, "Annem her zaman ’Organlarınızı bağışlayın, israf etmeyin. İsraf günahtır’ derdi. Biz de onun bu isteği doğrultusunda organlarını bağışladık" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER