SENDİKALAR ÇEKİLMEYİ TARTIŞTI MEMUR SEN TOPLANTIYA KATILINCA DİĞERLERİ DE KATILDI

Kamu-Sen: Memur-Sen katıldığı için katılmak zorundayız

SENDİKALAR ÇEKİLMEYİ TARTIŞTI  MEMUR SEN TOPLANTIYA KATILINCA DİĞERLERİ DE KATILDI

 

Kamu-Sen: Memur-Sen katıldığı için katılmak zorundayız
  

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantısına, Memur-Sen katıldığı için katılmak zorunda kaldıklarını belirterek, ''Bizim toplantıya katılmamamızın bir anlamı olmayacaktı. Biz de o masada elimizden gelen mücadeleyi bu şartlar altında sergilemek zorunda kaldık'' dedi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantısının yapılacağı Devlet Personel Başkanlığı önünde açıklama yapan Koncuk, saat 11.00'den beri diğer konfederasyonların genel başkanlarıyla diyaloğu sürdürdüklerini, bu saate kadar da Memur-Sen'in toplantıya katılıp katılmayacağına ilişkin kararı beklediklerini söyledi.
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun toplantıya katılma kararını açıkladığını hatırlatan Koncuk, ''Halbuki biz, bu iş Bakanlar Kurulu'na gitmiş olsaydı 'memurlar lehine Bakanlar Kurulu'nun yeni bir inisiyatif orta koyması daha mümkün olabilir' diye düşünmüştük. Ama Memur-Sen katıldığı için bizim toplantıya katılmamamızın bir anlamı olmayacaktı. Biz de o masada elimizden gelen mücadeleyi bu şartlar altında sergilemek zorunda kaldık. Memur-Sen katıldığı için biz de toplantıya katılacağız'' diye konuştu.
 
Bir gazetecinin Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'nun toplantıya katılma gerekçesi olarak ne söylediğini sorması üzerine, Memur-Sen'in 'hizmet kollarında elde edilen kazanımların kaybedileceği' yönünde endişesi olduğunu söyledi.
 
Toplu sözleşme görüşmelerinin ardından toplu sözleşme metni değil, tespit tutanağı imzalandığına işaret eden Koncuk, böyle bir kaybın hukuki olarak söz konusu olduğunu düşünmediklerini belirtti.
 
Hizmet kollarına ilişkin 561 teklif bulunduğuna dikkati çeken Koncuk, bugün tüm bu tekliflerin görüşülmesinin mümkün olamayacağını öne sürdü. Koncuk, 'İnşallah kamu görevlileri ve emeklilerin hayrına bir takım kararlar çıkar. Biz bu masada elimizden gelen gayreti mecburen ortaya koyacağız' dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

haydi bakalım memur-sen. görelim yiğitliğini? cesaretin varsa bende çekiliyorum de bakalım..

SIRADAKİ HABER