SENDİKALAR İŞ BIRAKIYOR !

Milli Eğitim Bakanlığının özellikle okul müdür ve yardımcılarının görevden alınması ve eğitimde yaşanan karmaşalar eğitim sendikalarını harekete geçirdi.

SENDİKALAR İŞ BIRAKIYOR !
     15 Eylül 2014 Pazartesi başlayacak olan, 2014-15 Eğitim-Öğretim yılına günler kala,Eğitim Sendikaları da hareketli günler yaşıyor.Yaz tatiline raslayan,okul müdürleri ve müdür yardımcılarının  büyük bir kısmının görevden alınma operasyonu başta olmak üzere,öğretmen rotasyonuyla ilgili gelişmeler, memurun iş güvencesi,iş güvenliği sorunu,kamu çalışanların ekonomik kayıpları başta olamak üzere, Eğitim İş kolunda yaşanan olumsuzluklara tepkiler çığ gibi büyüyor.

    Sitemize gelen bilgilere göre; Türk Eğitim Sen İstanbul Şubeleri ortak bir karar alarak,13 Eylül 2014   Cumartesi günü Saat; 10.00 da yapılacak olan toplantıya,diğer eğitim sendikalarının  Şube Başkanlarını da davet edecek.Bu toplantıda,İstanbul çapında birlikte yapılabilecek eylem ve etkinliklerin tartışılacağı belirtiliyor.

   Konuyla ilgili; Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin de diğer sendikalarla görüşmeleri sürdürdüğü,okulların açıldığı, 2. hafta içinde yurt çapında iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

www.kamudan.com/özel 
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
destekliyoruz
destekliyoruz - 10 yıl Önce

çok geniş katılımlı olmalı,öğretmen veli, tüm okul çalışanları katılmalı

Halilibrahim Erdem
Halilibrahim Erdem - 10 yıl Önce

Hele şükür. Öğrencilik yıllarımıza geri döndük.70 li yıllarda, öğretmenlerimiz ve biz kol kola idik.Öğretmenlerimize mi ihanet var ? öğrencilere mi ihanet var ? Öğretmen ve öğrenciler, işçiler ve memurlar işileri bırakır sokağa iner, ülkeyi 10 kuvvetinde deprem gibi sallardık. Hükümet istediği kanunu çıkarsın, Cumhur onaylamazdı. Haydi ülkeyi sarsın, ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

öğretmen
öğretmen - 10 yıl Önce

bu teog rezaleti bile birçok sorumluyu görevden almaya yeter,bakan istifa etmeli...milli eğitim raydan çıkmıştır...sendikların eylemini destekliyorum ama bir gün yetmez,süresiz bırakılmalı..işler düzelene kadar..

büyük ses
büyük ses - 10 yıl Önce

bu işte kamu oyunun dikkati çekilmek isteniyorsa medyayı ikna edip yanımıza almamız gerek,özellikle hala bağımsız durmaya çalışan büyük medya kuruluşlarının desteği şart.Bu arada Türk Eğitimsen tarafından açılan Danıştayda olan davanın akıbetini bilen varmı.

SIRADAKİ HABER