SENDİKALAR MEMUR ZAMMINI BIRAKIP OYLAMA KAVGASINA TUTUŞTU.

Memura sadece 4+4 zam alabilen sendikalar şimdi akademisyen oy verdi mi vermedi mi kavgasına tutuştu. Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen birbirini suçladı.

SENDİKALAR MEMUR ZAMMINI BIRAKIP OYLAMA KAVGASINA TUTUŞTU.

 
Kim Yalan Söylüyorsa İstifa Etsin!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen’in önerdiği akademisyen üye Doç. Dr. Aydın Başbuğ’un 4+4 kararı alınırken hükümet üyeleri ile beraber hareket ederek, evet oyu verdiğini, buna rağmen Memur-Sen’in Türkiye Kamu-Sen’i yalancılıkla itham ettiğini kaydederek, “Eğer bizim yalan söylediğimizi ispat ederlerse, şerefimle temin ediyorum Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı’ndan bugün istifa ederim” dedi.

 

Koncuk şunları söyledi: “Kamu Görevlileri Hakem Kurulu nihai kararını verdi. Biliyorsunuz sendikalar akademisyen üye teklif etmiştir. Türkiye Kamu-Sen ve Kesk’in teklif ettiği akademisyenler kabul edilmedi. Memur-Sen’in teklif ettiği Doç. Dr. Aydın Başbuğ Bakanlar Kurulunca akademisyen üye olarak kabul edildi. Biz bir sendikanın teklif ettiği ismin sendikaların kararları doğrultusunda hareket etmesini arzu ederiz. Ama dün 2012 yılı için 4+4, 2013 yılı için de 3+3 teklifine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndaki 7 kişi ‘evet’ oyu verdi. Buna evet oyu verenlerden biri Memur-Sen’in teklif ettiği akademisyen üye Aydın Başbuğ’dur. Aydın başbuğ ‘evet’ de diyebilir, ‘hayır’ da diyebilir. Ama bugün Memur-Sen Genel Merkezi bunun yanlış olduğunu söyledi. Oysa Aydın Başbuğ ‘evet’ dedi. 7’ye 4, 4+4 kabul edilmiştir. Daha sonra basının ve internet sitelerinin yaptığı haberler üzerine Aydın Başbuğ ‘oyumu geri çekiyorum’ demek durumunda kalmıştır ama evet oyu vermiştir. Bugün Memur-Sen sanki 4+4’e Aydın Başbuğ şerh koymuş gibi bir belge açıklamış. Ama o belge, Hakem Kurulunun sonuç imza tutanağıdır. Tüm görüşmeler tamamlandıktan sonraki imzalanan tutanaktır. 4+4’ün görüşülmesi aşamasında şerhin konulduğu bir belge değildir. Tekrar ediyorum: Aydın Bey ‘evet’ dedi, buna saygı duyuyorum. Ancak birileri ‘Türkiye Kamu-Sen yalan söylüyor’ gibi açıklamalarda bulunmasın. Eğer bizim yalan söylediğimizi ispat ederlerse, şerefimle temin ediyorum Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı’ndan bugün istifa ederim. Türkiye Kamu-Sen yalana başvurmaz. Herkes söylediğinin arkasında yiğitçe arkasında olmalıdır. ‘Evet’ dediysen, ‘evet dedim’ diyeceksin, ‘hayır’ dediysen ‘hayır dedim’ diyeceksin. Böyle iki yüzlülük olmaz.”

 

Genel Başkan İsmail Koncuk yalan yanlış beyan veren Sayın Gündoğdu’ya da seslenerek, istifaya çağırdı. Koncuk Ulusal Kanal’da yaptığı konuşmada, “4+4 teklifine Memur-Sen’in akademisyen üye olarak teklif ettiği Doç. Dr. Aydın Başbuğ evet oyu verdi. Biz bunun üzerine basına bilgi verdik. Bugün Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen’i kamuoyunu aldatmakla suçladı. Memur-Sen, Aydın Başbuğ’un şerhli olarak imzaladığı metni yayınladı. Ama Memur-Sen aldatıyor. Bu imza sirküsü, Hakem Kurulu’nun toplantıyı bitirdikten sonra toplantıda görüşülen konuların tamamına yönelik imzalattığı tutanaktır. 4+4 oylaması, dün saat 18:00-19:00’da yapıldı. Aydın Başbuğ buna evet dedi. Başbuğ gece 02:00’da ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun sonuç tutanağını şerhli imzaladı. Ben şunu söylüyorum: Bizim yalan söylediğimizi ispat ederseniz, ben Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığından istifa edeceğim. Peki Sayın Gündoğdu, siz yalan söylüyorsanız istifa edecek misin? Aydın Başbuğ’un memurlar.net’e verdiği beyanı ortada. Başbuğ, ‘İyi niyet ifadesi olarak 4+4 zammına kabul oyu verdim’ diyor. Bu durumda bizi yalancılıkla suçlayanların yüzü kızaracak mı? Yalanla kamuoyunu aldatanların yüzü kızarmaz. Ben açıkça söylüyorum: Aydın Başbuğ’un ‘evet ben kabul oyu verdim’ şeklinde memurlar.net’te yer alan sözleri, Memur-Sen’in kamuoyunu aldattığının Aydın Başbuğ’un ağzından net olarak cevabıdır. Yazıklar olsun. Böyle bir sendikal anlayış olmaz. Memur-Sen Genel Başkanını kamuoyundan ve Türkiye Kamu-Sen’den özür dilemeye davet ediyorum.”
Dört Dörtlük Yalanı “Ahlaksızlığı” Gösteren Belge
Eğitimbirsen Genel Merkezi " Memursen mutabakat metnini imzaladı" haberini belgeleriyle yalanladı.. İşte Eğitimbirsen Genel Merkezinin açıklaması..


 

Dört Dörtlük Yalanı “Ahlaksızlığı” Gösteren Belge

Eğitimbirsen Genel Merkezi " Memursen mutabakat metnini imzaladı" haberini belgeleriyle yalanladı.. İşte Eğitimbirsen Genel Merkezinin açıklaması..

İlk defa yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeterek, onlar adına daha iyi kazanımlar elde etmek için mücadele verirken, Türk Eğitim-Sen, hükümeti köşeye sıkıştıracak söylem ve eylemler yerine enerjisini Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üzerinden kirli bir propaganda yürüterek harcamıştır.

Bu süreçte her türlü yalan ve manipülasyona başvuran malum sendika, son olarak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Memur-Sen temsilcisi akademisyen Doç. Dr. Aydın Başbuğ’un lehte oy vermesiyle 2012 yılında memura 4+4, ikinci yıl için ise 3+3 oranında zam yapılması kararı alındığı yalanını yaymaya başlamıştır.

Oysa diğer konfederasyonlarla birlikte Memur-Sen temsilcileri ve Memur-Sen tarafından hakem kuruluna aday gösterilen akademisyen üye de karara karşı muhalefet şerhi düşmüştür. Ama Kamu-Sen, kirli bilgi üreterek, Memur-Sen’in 7’ye karşı 4 oyla kararı imzalandığını kamuoyuna duyurmuştur. Ancak, yalancının mumu gece saat 01.58’de sönmüştür. Eğitim-Bir-Sen olarak, ‘Ek ödeme yoksa, imza da yok’ diyerek mutabakat metnini imzalamadık.

Sendikacılık anlayışlarını ve stratejilerini yalan, kışkırtma ve çarpıtma üzerine bina eden Türk Eğitim-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde de aynı ilkelerini(!) tatbik etmiştir. Dertlerinin, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak olmadığı, bu süreçte Kamu İşveren Heyeti’ne yöneltmeleri gereken tepkiyi Memur-Sen’i ve Eğitim-Bir-Sen’i zor durumda bırakacak yalan ve çarpıtma içerikli bir strateji yürütmeleriyle çok net olarak ortaya çıkmıştır.

Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olmasını içine sindiremeyen bu sendika görünümlü oluşum, memurların çıkarlarını gözetmek yerine, gerçek dışı bilgileri üyelerine mesaj atarak, alanda bilgi kirliliği oluşturma gayreti içerisine girmiştir. Malum sendikanın üyeleri bu duruma tepki göstermediği sürece yalana ortak olmuş olacaktır.

 

 İŞTE DOÇ DR  BAŞBUĞ'UN MEMURLAR.NET'E YAPTIĞI AÇIKLAMA

 

Dünün en sıcak konularından birisi Kamu Görevlileri Hakem Heyetindeki görüşmelerdi. Bilindiği üzere görüşmelerde 2012 yılı için 4+4 zam kararı alınmıştı. Zam kararındaki bir detay, zam kadar ilgi gördü. İddialara göre Memur-Sen'in önerdiği akademisyen üyelerden olan Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Aydın Başbuğ, 4+4 kararı alınırken hükümet üyeleri ile beraber hareket etmişti.
 

Ancak bugün bazı yerlerde, oylamanın 7-4 değil 6-5 olarak sonuçlandığına dair Hakem Kurulu heyeti kararının son sayfasının imza tutanağı yayımlanmıştı.

KONCUK AKADEMİSYEN İMZASINI GECE ÇEKTİ

 Bu durumu önce Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk ile paylaştık. Koncuk, hayatının hiçbir döneminde yalan bir şey konuşmadığını, 4+4'e kabul oyu veren akademisyenin gecenin ilerleyen saatlerinde oyunu geri çektiğini belirtti. Koncuk "Eğer Doç. Aydın bey 4+4 e toplantının başlangıcında kabul oyu vermemiş ise ben Kamu-Sen Başkanlığından istifa etmeye hazırım. Yaşananlara hem Kamu Sen hem de KESK temsilcisi şahittir. Ayrıca basına gösterilen imza tutanağı görüşmelerin başındaki 4+4 oylamasının değil tüm heyet görüşmelerinin nihai sonuç tutanağıdır" dedi.
 
Yaşananları öğrenmek üzere, bu kez, Doç. Dr. Aydın Başbuğ'u aradık.
 
Doç. Aydın bey, görüşmelerin başlangıcında ilk olarak 7,5+7,5 zammının oylandığını ve kendisinin de bu teklifin kabulü yönünde oy vermesine rağmen teklifin 5 e karşı 6 oyla reddedildiğini belirtti. Daha sonra kendisinin 5,5+5,5 zammını teklif ettiğini belirten Doç. Aydın Başbuğ bu teklifin oylanmaya dahi geçilmeden reddedildiğini ifade etti.
 
Görüşmelerin gidişinde, hakem heyetinin ağırlığını oluşturanların hükümetin iradesine göre karar verdiğini ve hakem heyetindeki oy üstünlüğünün 1 oy farkla hükümet tarafından atanan bürokratlarda olduğuna dikkat çeken Aydın şöyle konuştu:
 
"Bizim oyların rengi bir şey değiştirmiyordu. Bir iyiniyet ifadesi olarak bu nedenle 4+4 zammına kabul oyu verdim ama amacım hizmet kollarındaki diğer taleplerde olumlu bir şey elde edebilmekti. Ancak daha görüşmeler devam ederken benim ismim basına sızdırıldı, telefonlar almaya başladım. Moralim çok bozuldu. Sonrasında ben toplantıdaki hiç karara doğru dürüst konsantre olamadım. Görüşmeler gece saat 1'e kadar sürdü. O saate kadar olan görüşmelerde toplam 541 talebi, bazen tek tek bazen de benzer konularda olanları beşerli veya altışarlı oyladık. Ancak hepsi de 6-5 ile reddediliyordu. Ne öğretmenlere ek ödeme ne de akademisyenlerin özlük haklarında hiçbir iyi niyet belirtisi gösterilmedi. Otomatiğe bağlanmış bir şekilde 6-5 ile taleplerin bir çoğu reddedildi. Ben de bunun üzerine, görüşmenin sonunda, 4+4 e verdiğim kabul oyunu geri çektim." dedi.
 
Kendisinin de bir kamu görevlisi olduğuna dikkat çeken Doç. Aydın, kamu görevlileri aleyhine bir niyetinin olamayacağını, 5,5+5,5 zammını kendisinin önerdiğini, kendisi karşı oy verse dahi kararın 6-5 kabul edileceğini, otomatiğe bağlanmış 6-5 karar mekanizmasında en azından hizmet kollarındaki talepler hakkında olumlu bir karar çıkabilmesi için göstermiş olduğu iyiniyet adımının, kamuoyuna bu şekilde yansıltılmış olmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER