SİGORTASI OLMAYAN MİLYONLARCA ARABA SAHİBİNE ŞOK....

Trafik sigortası yaptırmayan yaklaşık 3 milyon araç sahibinin bilgileri Emniyet'e verildi. Emniyet bu araç sahiplerini önce SMS ile bilgilendirip sonra ceza takibi yapacak.

SİGORTASI OLMAYAN MİLYONLARCA ARABA SAHİBİNE ŞOK....
 
Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan yaklaşık 3 milyon araç sahibi Emniyet tarafından SMS ile bilgilendirilecek. Ardından da cezai işlemlere başlayacak.
 
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA BAŞLIYOR
 
Uygulama için Türkiye Sigorta Birliği zorunlu trafik sigortası yaptırmayan araç sahiplerinin bilgilerini Emniyet ile paylaştı.
 
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Bölüm Yöneticisi Şenol Özütürk, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 3 milyon civarında zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araç sahibinin bilgilerini Emniyet ile paylaştıklarını belirtirken Emniyet'in sigorta yaptırmayanlara önce SMS ile bilgilendirme yapılacağını sonra da Emniyet tarafından cezaların işleme konulacağını söyledi.
 
SMS'lerin önümüzdeki haftalarda aracına zorunlu trafik sigortası yaptırmayan 3 milyona yakın kişiye gönderileceği bildirildi.
 
Ardından Emniyet valiliklere sigortasız araç bilgilerini göndererek ceza takibine başlayacak.
 
EN YÜKSEK ORAN MOTOSİKLETTE
 
Türk Sigorta Birliği Haziran 2013 rakamlarına göre otomobillerde sigortasızlık oranı yüzde 7,54 oranında. Araç tiplerinde en yüksek sigortasızlık oran yüzde 63,11 ile motosikletlerde bulunuyor.
 
İstanbul'da sigortasız araç oranı yüzde 8,68 iken Ankara'da bu oran yüzde 11,77 İzmir'de ise yüzde 22,66'ya yükseliyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER