Silvan'da çatışma: 13 asker şehit oldu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'liler arasında çıkan çatışma sırasında 13 asker şehit oldu, 7 asker ise yaralandı.

Silvan'da çatışma: 13 asker şehit oldu

Verilen bilgiye göre, Silvan ile Kulp ilçeleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan askerlerle PKK'liler arasında çatışma yaşandı.

Askerlerin cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için operasyon yapmakta olduğu belirtildi.

Valilik 13 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Askerlerin 3'ünün uzman erbaş, 10'un er olduğu bildirildi. Çatışmada 7 PKK'linin de hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Yaralı askerler Diyarbakır Asker hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan bölgeden gelen bilgilere göre, çatışmaların halen devam ettiği operasyon bölgesindeki Dolapdere Köyü'nün çevresi ateşe verildi. Köylüler, Silvan Belediyesi'ni arayarak itfaiye aracı gönderilmesini istedi.

Genelkurmay'dan açıklama
Konuyla ilgili olarak Genelkurmay'dan yapılan resmi açıklamada çatışma sırasında çıkan yangında askerlerin ateşin içinde kalarak hayatlarını kaybettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.

Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Başbakanlık'ta zirve
Çatışma haberinin ardından Başbakanlık'ta güvenlik toplantısı yapıldı.

Başbakanlık Merkez Bina’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık Merkez Bina’dan ayrıldı.

Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, Başbakanlık Merkez Bina’ya geldi.

Daha sonra Erdoğan da Başbakanlık'tan ayrılarak İstanbul'a gitti.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli açıklama yaptı.



 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER