SİSTEMATİK İŞKENCE

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi'ye müdahale yorumu

SİSTEMATİK İŞKENCE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’na yapılan müdahale konusunda polise seslenerek, “Bu milleti kendi çıkarları için iç savaşa bile sürüklemekten çekinmeyeceği anlaşılan bir başbakanın, kanunsuz emirlerini uygulamak uluslararası normlara göre suçtur” dedi.
 
Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:“Bu çağrıyı Taksim Gezi Parkı’na yapılan haksız ve hukuksuz operasyona dahil olan başta kamu görevlileri olmak üzere herkese yapıyorum. Sağduyunun zerresini barındırmayan, bu milleti kendi çıkarları için ateşe atmaktan çekinmeyen bir Başbakanın, kanunsuz emirlerine uymak suç işlemek demektir. Erdoğan’ın suç ortağı olmak demektir. Bu kanunsuzluklara ortak olanlar gün gelir mutlaka yargı önüne çıkarılırlar, mutlaka hesap verirler. 
 
SİSTEMATİK İŞKENCE
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir türlü dizginleyemediği kişisel hırsı ve diktatör zihniyeti yüzünden Türkiye’nin canına kastetmektedir. Yapılan uygulamalar, insanlık dışı ve sistematik işkencenin sokağa yansımasıdır. Burada işlenen fiiller, sadece bir demokrasi suçu değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenleri ne halk, ne tarih, ne de insanlığın toplumsal vicdanı affetmeyecektir. Ve yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu direnişte en önemli gücünüz, haklılığınız ve barışseverliğinizdir. Haklısınız, güçlüsünüz. Çok iyi bilmelisiniz ki dünyanın ortak insanlık vicdanı sizinle gurur duyuyor.”
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER