SKANDAL YASA OYLANIYOR

Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili yasa bugün senato genel kurulunda oylanacak.

SKANDAL YASA OYLANIYOR
Fransa'daki Türk dernekleri, sabah saatlerinden itibaren senato binası önünde toplanarak, yasa teklifinin reddedilmesini talep edecek.
 
Ermenilerin de, yine senato önünde bir gösteri yapması bekleniyor.

 Senato genel kurulunda, oylamadan önce, teklifin ''incelemeye alınmamasını'' öngören değişiklik önergesi oylanacak.
 
Değişiklik önergesi kabul edilirse, teklif oylanmadan genel kurul gündeminden düşecek.
 
Önemli hukukçu senatörlerden oluşan Kanunlar Komisyonu'nun ''anayasaya aykırı olduğu'' gerekçesiyle Çarşamba günü kabul ettiği değişiklik önergesinin, yasa teklifine karşı çıkanların sayısını da artırması bekleniyor.
 
Senatoda az sayıda sandalyeye sahip, ''radikal sol'', ''yeşil grup ve ''yeni merkez gruba'' üye senatörler daha önce, yasa teklifine 'hayır'' diyeceklerini açıklamıştı.
 
Senatoda çoğunluğa sahip Sosyalist Parti'ye üye senatörler ve iktidardaki Halk Hareketi Birliği'ne üye senatörler ise ikiye bölünmüş durumda.
 
İktidar partisi ve Sosyalist senatörlerin önemli bir kısmı, ''anayasaya aykırı'' olduğu gerekçesiyle yasa teklifine karşı.
 
Fransa'nın ünlü gazeteleri Le Monde, Le Figaro ve Liberation, başmakalelerinde, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını suç sayılmasını öngören yasa teklifi karşısında görüş bildirmişti.
 
Fransa'daki Ermeni diasporasına ait internet sitelerinde de, yasa teklifinin bu kez kabul edilme şansının çok kolay olmadığı yorumları yapılıyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER