SON YOLCULUĞA PROTESTOLARLA ÇIKILDI

İstanbul-Ankara arasındaki 2 yıl sürecek Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan şehirlerarası son sefer 23.30'da yapıldı.

SON YOLCULUĞA PROTESTOLARLA ÇIKILDI

İstanbul-ankara arasındaki 2 yıl sürecek Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan şehirlerarası son sefer 23.30'da yapıldı.

Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle yapılacak çalışmalar kapsamında Haydarpaşa Tren Garı'nda dün son seferler yapıldı. Haydarpaşa Garı'ndan şehirlerarası son tren Fatih Ekspresi saat 23.30'da Haydarpaşa Garı'ndan Ankara'ya hareket etti. Şehirlerarası seferlere 2 yıl boyunca ara verilirken, son trenin yolcularından bazıları durumdan habersizdi. Bir vatandaş son bileti hatıra olarak saklayacağını belirtirken, genç bir kadın yolcuda hüzünlendiğini belirtti. Bazı gruplar da durumu protesto etmek amacıyla garda bekledi.

Türkiye Komünist Partili (TKP) bir grup pankart ve dövizler açarak, garın bir daha trenlere açılmayacağı düşüncesiyle eylem yaptı. Haydarpaşa Garı ile ilgili yazılmış olan şiirleri okuyan grup, basın açıklaması ile protestolarını sürdürdü. Yolcu olmamasına rağmen son trenin kalkışını görmek için gara gelenler de vardı. Bazı yolcuların ise hatıra olarak hat tabelalarını aldığı görüldü. Tren seferlerine ara verilmesine tepki gösteren eylemciler slogan atıp türkü söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER