SOSYAL MEDYA SANSÜRÜ...

Gezi Parkı eylemleri sürerken Birçok kişi facebook ve twitter'a giremiyor. TTNet "sitede bakım var" açıklaması yaptı.

SOSYAL MEDYA SANSÜRÜ...

Türkiye’de Gezi Parkı eylemleri 5. gününe girmişken, eylemlerin örgütlenmesinde ve vatandaşların yardımlaşmasında büyük payı olan sosyal medyaya girişlerin engellendiği öne sürüldü.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden TTNet internet sağlayıcısını kullanarak sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’a girmek isteyen internet kullanıcıları, sitelerin açılmaması ve erişim engeli uyarısı ile karşılaştılar.

Görüştüğümüz TTNet yetkilileri bu sitelere girişin şu an mümkün olmadığını doğrulayarak, kendilerine “Sitelerde bakım yapıldığı” bilgisinin verildiğini ve başka bir açıklama yapamayacaklarını söylediler. Sadece Facebook ve Twitter’a giriş yapılamadığını belirten yetkililer, bağlantı sorununun ne zaman çözüleceğini bilmediklerini belirttiler.

Bu sosyal paylaşım sitelerine mobil olarak ve yurtdışından rahatlıkla girilebilmesi, Türkiye’de sansür uygulandığı iddialarını gündeme getirdi. Türkiye’de şu anda facebook ve twitter ile İnternet erişimi güçlükle sağlanıyor. TTNet yetkilileri sorunun bir kaç saat daha süreceğini belirtiyor.

sozcu.com.tr
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER