SOSYAL MEDYAYA GEZİ AYARI...

Sosyal medyaya düzenleme geliyor...

SOSYAL MEDYAYA GEZİ AYARI...

Gezi Parkı'nda başlayan ve polis müdahalesi ile Türkiye'nin her yerine yayılan eylemlerin organize edilmesinde sosyal medyanın rolü çok tartışılmıştı. Twiitter paylaşımlarının direnişe katılan eylemcilerin anlık haberleşme ihtiyacını gidermesine karşın, AKP cephesinden twittter kullanımına ilişkin eleştiriler dillendirilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın twitter için kullandığı "twitter denen başbelası" ifadesini, kabinenin bir çok ismince yapılan twitter'in yalan haber ve dezenformasyon alanı olduğu yönündeki açıklamaları takip etti.

Hükümetten sosyal medyaya müdahale işareti veren açıklamalar gelmeye devam ediyor.Muammer Güler, "Twitter üzerinden, facebook üzerinden, internet üzerinden veya yazılı veya görsel medya üzerinden suç her türlü işlenebilir. Bunun önüne geçilmesi için çeşitli yollar var, bu düzenleme buna yönelik" dedi.

 

Güler, internet üzerinden işlenebilecek suçlara ilişkin konuşarak, sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımların "halkı suç işlemeye yöneltmek, galeyana getirmek, isyana teşvik etmek" amacı taşıdığını söyledi. Güler bu suçlara karşı "önleyici" çalışmalar yapıldğını söyledi. Güler konuyla ilgili olarak ayrıca "kullanıcı bilgilerinin korunması"na yönelik yasal düzenleme yapılacağını belirtti.

-
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER