SOSYOLOGLAR LAF DEĞİL İŞ BEKLİYOR !

SOSYOLOGLAR LAF DEĞİL İŞ BEKLİYOR !
                    2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni projeler kapsamında Bakanlık bünyesine meslek elemanları istihdamı sağlayacağını yönelik bugüne kadar birçok haberler çıktı.

İşte Son Üç Yılda Yayımlanan Bazı Haberler

                   4 Ağustos 2011-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN,  Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında artık her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacağını söyledi.
 
               9 Şubat 2012- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN, üzerinde çalıştıkları bir projenin hayata geçmesiyle birlikte toplam da 8 bin sosyolog alacaklarını söylemişti.  
 
               4 Mart 2012-Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN,  3 bin  sosyolog ile sosyal ilimler uzmanı alacağız demişti.
 
               15 Mayıs 2012-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, atanamayan öğretmenler ile iletişim, sosyoloji, psikoloji mezunu 30 bin kişiden aile danışmanı ordusu kuracak haberini yayımlanmıştık. 
 
                2 Ekim 2013-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN, aile hekimi uygulaması gibi aile destek uzmanlığı sistemine geçileceğini açıklamıştı.

                27 Kasım 2013- Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN, her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacağını ifade etmişti.
 
                                      

           Sosyolog Adayları Artık İcraat Bekliyor!

             Bugüne kadar mağdur edildiklerini ifade eden sosyolog adayları, Aile Bakanlığı’ndan Mart ayında sosyolog ataması talebini yinelemektedir. Bugüne kadar kendilerine sözler verildiğini hatırlatan adaylar, artık icraat beklediklerini söylüyorlar.
 
Sosyolog adayları sıkıntılarını şöyle özetliyor:“Abartılı kadrolar istemedik, yapılan atamadan sonra ek atama istemedik, sertifika alıp da atama talep etmedik, yıllardır sosyolog kadrosu açılması için bekledik. 2012-2 Merkezi atamada 37,  2013-1 Merkezi atamada 31,  2013-2 Merkezi atamada 13 sosyolog kadrosu açıldı. Taban puanlar 85’ten aşağı düşmedi. Bu, tam anlamıyla bir mağduriyettir. Devletimizin gerekli adımları atacağına inanıyoruz.Verilen 500 sosyolog kadrosuna Haziran Merkezi atamayı beklemeden Mart ayında alımların yapılması en büyük beklentimiz. Yüksek puanlarla atama bekliyoruz. 84-85 puan arkadaşlarımız işsizliği hak etmiyor. Tekrardan dershane kapılarında dolaşmak istemiyoruz. Yıllardır belirsizlik içinde yaşadık, sabrettik. Bizler, bu puanları emeğimizle aldık. Bizler 2011’den beri Aile Bakanlığı’nın sosyolog alımlarını bekliyoruz, devletimiz 2 ay önce alımları gerçekleştirse yüzlerce aileyi mutlu eder, bizlerin mutlu olmaya hakkı yok mu bu ülkede?
            Sıkıntımızı her fırsatta dile getirdik, makul ve mantıklı taleplerimiz olduğunu söyledik ancak sorunumuzla kimse ilgilenmedi, bize sahip çıkan olmadı. Her gün yeni bir umutla uyanıyoruz, devletimize güveniyoruz, bizim sıkıntımızı çözecek diyoruz. Başka Bakanlıkların alım ilanlarını görünce kendi adımıza üzülüyoruz, bize ne zaman sıra gelecek diyoruz sürekli. Şubat’ta 10 bin öğretmen atandı, Sağlık Bakanlığı 4,500 personel aldı Mart’ta, Şubat’ta 1616 Engelli Memur atandı, Adalet Bakanlığı bu ay içinde 604 İcra Katibi, 600 İnfaz Koruma Memuru, 100 İdare Memuru alacak. 200 Engelli öğretmen alımı yapılacak. Bize atama sırası ne zaman gelecek diye bekliyoruz. Mahalle baskından, aile baskısından bunaldık. Devletimizin bize kucak açmasını bekliyoruz. “
 
           Sosyolog adayı A.T: 2010 Sosyoloji mezunuyum. 82,5 puanım var.  Evliyim, işsizim, evsizim ve bir kaç ay sonra çocuk sahibi olacağım,  hayatımda sevineceğim bir şey oluyor derken; öğrenim kredisi borcundan dolayı bir kaç eşyadan ibaret olan evime haciz gelecek. Soruyorum size ne yapmalıyım kendi geleceğim olmadığı gibi çocuğumun da geleceği olmayacak, tüm bunları yazarken gözyaşlarına hakim olamayan ben ve eşimin bunları yaşamasının hangi nedene hangi sebebe sığdıracağımızı bilemiyoruz. Devletimizden bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz.
           2014’ün de ilk üç ayı geride kalmak üzere, personel alımlarıyla ilgili adaylara açıklama yapılmaması ve daha önce verilen sözlerin tutulmaması üzerine sosyolog adaylarının mağduriyetini bir kez daha dile getirdim. Sayın Bakanımız Ayşenur İSLAM’ı, Bakan Yardımcımız Aşkın ASAN’ı, ve göreve yeni başlayan Müsteşarımız Nesrin AFŞAR ÇELİK’i sorumlu davranmaya davet ediyorum. Sorunların çözümünün basit olduğunu, Torba yasadaki kadroların serbest kadrolar olduğunu, yani bütçe sınırlamasına tabi olmayan kadrolar olduğunu hatırlatıyorum.
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar
 
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sosyolog
sosyolog - 10 yıl Önce

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa zeki hocam, ne yazık ki sosyologların çektiği işsizlik sorunu hiçbir devlet yetkilisi görmek istemiyor ve üç maymunu oynamaya devam ediyorlar, yeter artık bu çektiğimiz çile, bir an önce binlerce işsiz sosyolog olarak iş istiyoruz, kendi mesleğimizi yapmak istiyoruz, çok mu şey istiyoruz !!!

SIRADAKİ HABER