SOSYOLOGLARDAN İLGİNÇ SORU ÖNERGESİ

SOSYOLOGLARDAN İLGİNÇ SORU ÖNERGESİ
    Sosyologların istihdam ve atama sıkıntılarına yönelik TBMM’ye hiçbir milletvekili tarafından  soru önergesi verilmemiştir. Sosyoloji mezunlarının yaşadığı sıkıntıları soru olarak ilgili Bakanlıklara atama bekleyen sosyologlar olarak biz yöneltiyoruz. Bütün Bakanlık ve Bakanlardan sosyologların sesine kulak vermesini istiyoruz.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN’e   6 ,  Gençlik ve Spor  Bakanı  Sayın Suat KILIÇ’a  2 ,  Adalet Bakanı  Sayın Sadullah ERGİN’e  4 ,  Milli Eğitim  Bakanı  Sayın Nabi AVCI’ya  4 ,   Sağlık Bakanı   Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU’na  1 sorumuz bulunmaktadır.     
 
                      TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA
          Aşağıda  belirtilen sorularımızın ,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Sayın Fatma Şahin tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederiz.
               
1)       Bakanlığınız bünyesinde ne kadar sosyolog istihdam etmektedir? Her yıl sosyologlara kaç kadro ayırıyorsunuz?
2)       2013-1 Merkezi atamada sosyologlara 20 kadro verildi, Sosyal çalışmacılara 200’den fazla kadro ayrıldı. Sosyologlara haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz? SHM yönetmeliği de dikkate alındığında sosyologlar için yeni kadro ihdası yapılacak mı? 2013-2 Kasım atamasına kadar sosyologları sevindirecek adımlar atacak mısınız?
3)       Türkiye genelinde Sosyal Hizmet Merkezleri faaliyete geçecek. Bu merkezlerde sosyolog olacak mı? SHM’ler için ne kadar sosyolog kadro ihdası yapılacak? SHM’lere kadrolu alım, sözleşmeli alım, Ek ders karşılığı alımlardan hangisi yapılacak?
4)       Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çerçevesinde sosyolog alımı yapacak mısınız?
5)       Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV), personel alımları için bir düzenleme yapacak mısınız? Sosyologların vakıflarda istihdamına yönelik bir çalışma olacak mı?
6)       Bakanlığınıza sosyologlarla ilgili BİMER ve AKİM üzerinden istek ve taleplerimiz bildirilmektedir. Bu istek ve taleplerimizi değerlendiriyor musunuz? Hangi kurullarda istek ve taleplerimiz görüşülüyor?
 
     TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA
              Aşağıda  belirtilen sorularımızın ,  Gençlik ve Spor  Bakanı  Sayın Suat KILIÇ tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederiz.
               
1)       13/05/2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait  2 yıldır bekletilen 180 sosyolog kadro ihdası  niçin iptal edilmiştir?
2)       Meclis kapanmadan önce çıkarılan torba yasada Spor Genel Müdürlüğü’ne 180 sosyolog kadro ihdası yapılmıştır. Sosyologlara yeniden verilen  180 kadroya ne zaman alım yapılacak? 180 sosyolog kadrosuyla ilgili nasıl bir planlama düşünülüyor?
 
 
 
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA
           Aşağıda  belirtilen sorularımızın ,  Adalet Bakanı  Sayın Sadullah ERGİN  tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederiz.
               
1)       Denetimli Serbestlik kapsamında 2012 yılında mülakatla 370 sosyolog alımı gerçekleşmişti. Mülakatlı alım yapılmasının sebebi nedir?  Genelde düşük puanlılar atandı. Yüksek puanlı sosyolog adaylarının hakkının yendiğini düşünüyor musunuz?
2)       2013 yılı için Denetimli Serbestlik kapsamında ne kadar ve hangi tarihte sosyolog alımı yapacaksınız? 2013 yılı için planlamanız hangi şekildedir?
3)       Mevcut yönetmeliğe göre cezaevlerinde sosyolog yok. Cezaevlerine sosyolog alımı yapacak mısınız? Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor mu?
4)       2013 yılı için Denetimli Serbestlik  Uzmanı alımlarında  kontenjanlarda değişiklik yapacak mısınız? Sosyal çalışmacı gibi bazı alanlarda yeteri kadar mezun olmadığı için onların yerine sosyolog alımı planlamanız olacak mı?
 
                TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA
               Aşağıda  belirtilen sorularımızın ,  Milli Eğitim  Bakanı   Sayın Nabi AVCI  tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederiz.                 
1)       2012 yılında 154 adet Felsefe Öğretmeni atanmıştı. 2013 öğretmen atamalarında Felsefe öğretmenliği için ne kadar kontenjan ayıracaksınız? Felsefe ve Sosyoloji mezunlarına yönelik bir çalışmanız var mı?
2)       Ortaöğretimdeki Felsefe Grubu derslerinin zorunlu olması, Felsefe ve Sosyoloji mezunlarının atanma alanlarıyla ilgili stratejiniz nelerdir?
3)       Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) sosyolog bulunmamaktadır. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?
4)       Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve okullarda sosyolog istihdamı düşünüyor musunuz? ”Okul sosyoloğu” ile ilgili bir çalışmanız var mı?
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA
           Aşağıda  belirtilen sorularımızın , Sağlık Bakanı   Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU  tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederiz.
1)       Sağlık Bakanlığı’nın bazı kurumlarına 330 sosyolog kadro ihdası bulunmaktadır. Bu kadroya yıllardır atama yapılmıyor.  330 sosyolog kadrosuna ne zaman atama yapılacak? 330 sosyolog için planlamanız ne şekildedir?
                                                                                                                              
                                                                                                      14/07/2013
                                                                                                        Sosyoloji Mezunları ve 
                                                                                                           Atanamayan Sosyologlar
 
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER