ŞUBAT AYINDA 30 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

TBMM de görüşülen geçici bütçe görüşmelerinde 55 Bin Memur Kadrosundan 30 binin Şubat ayında yapılacak öğretmen atamalarında kullanılacağı açıklandı.

ŞUBAT AYINDA 30 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK
TBMM'de görüşülen geçici bütçede Ak Parti grubu adına konuşma yapan Mehmet Habib Soluk  Şubat ayında öğretmen atamaları için 30 bin kadro ayrıldığını açıkladı.TBMM'de şu an görüşülen ve kabul edilecek geçici bütçe ile  ile Şubat ayında 30 bin atama sayısı kesinleşmiş oldu. 
Sivas Milletvekili Soluk konuşmasında şunları söyledi: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 3'üncü maddesi üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
Görüşmekte olduğumuz madde esasen daha önce çıkarılan geçici bütçe kanunlarında yer alan maddelere benzerlik arz etmektedir. Ancak, bu maddede bir fark vardır ki bu hakikaten önem arz eden bir husustur.
 
Değerli milletvekilleri, bildiğiniz üzere, Anayasa'mızın 7'nci maddesi yasama yetkisini düzenlemekte, Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olan bu yetkinin devredilemeyeceğini hüküm altına almaktadır. Daha önce çıkarılan geçici bütçe kanunlarının birçoğunda bütçe kanunlarına ekli cetvellerin Bakanlar Kurulunca belirleneceğine dair hükme yer verilmiş ve bu yetkiler Bakanlar Kurulunca kullanılmıştır. Oysa şu anda görüşmekte olduğumuz bu maddede söz konusu belirlemeler bizzat yasama organı tarafından yapılmış ve böylece Anayasa'nın amir hükmüne riayet edilmiştir. Bu hususta hassas davranan Maliye Bakanlığına özellikle teşekkür ederim.
 
Görüştüğümüz bütçe kanunu her ne kadar geçici bütçe olsa da vatandaşların beklentilerine cevap verilmesine ve kamunun yürüteceği hizmetlerin aksamadan yürütülmesine gayret gösterilmiştir. Bu madde vesilesiyle, atama bekleyen öğretmenlerimize bir kez de ben bir müjde vermek isterim. 2016 yılında toplam 40 bin adet memur atamasının 55 bine çıkarıldığını, bunun 30 bininin öğretmen ataması olduğunu, bunun da Şubat ayında gerçekleşeceği hususunu da buradan ifade etmek isterim.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER