TAKSİM'İN HER YERİNDE ÇATIŞMA

Taksim ve çevresinde çok sayıda kişi gözaltına alındı

TAKSİM'İN HER YERİNDE ÇATIŞMA
Taksim ve çevresinde çok sayıda kişi gözaltına alındı
 
Polis ile Gezi Parkı eylemcileri arasında dün aksam saatlerinde başlayan çatışmalar bugün de yer yer devam etti. Taksim ve çevresinde ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş atarak saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri kendilerine taş atan gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Olaylar sırasında çok sayıda eylemci kelepçe takılarak gözaltına alındı.Polisin gözaltı operasyonu devam ediyor.
 
KIZILAY’DA 70 GÖZALTI
 
Ankara’da Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen gruba polisin müdahalesi devam ediyor. Öğle saatlerinde itibaren devam eden olaylarda 70 kişinin gözaltına alındığı, 6 polisin de yaralandığı bildirildi. Polis ekipleri, Kızılay Meydanı’na gelmek için toplanan gruplara müdahalesinin devam ettiği belirtildi.
 
 
 
 
Taksim'e çıkan her noktada müdahale
 
Polis, Taksim'e çıkmak için Şişli'de toplanan kalabalığa da müdahale etti. Ergenekon Caddesi'nde kalabalığı dağıtmak için TOMA'lar devrede...
 
Tünel tarafında da büyük bir kalabalık var. Ara sokaklardan gelen vatandaşlar polis tarafından dağıtılıyor.
Polis Taksim'e çıkan tüm yollarda barikat kurmuş bulunuyor.
 
Öte yandan polis, doktorlar ve Çarşı Grubu'ndan sonra gazetecilere yönelik olarak gözaltı başlattı. TAKSİM’de Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başlandı. Gözaltına alınan gazetecilerden Uğur Can ile Ferhat Uludağlar serbest bırakılırken isimleri henüz belirlenemeyen 3 gazeteci gözaltına tutuluyor.
 
Şişli Ergenekon caddesi üzerinde Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen bir grup barikatlarla yolu kapattı. Gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Grup üyeleri polise taşlarla karşılık verirken bir polis memuru yaralandı. Çevik kuvvet polislerinin de gruba taşlarla karşılık verdiği görüldü. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Grup ara sokaklara kaçarken, polisin müdahalesi sürüyor.
 
 
 
 
İstiklal Caddesi'nin Asmalımescid tarafında polis ve direnişçiler arasındaki çatışma devam ederken, 4 gazetecinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferhat Uludağlar ile, İMC TV muhabiri Okan Altunkara bulunuyor. DHA muhabiri Uğur Can ise gözaltına alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı.
 
 
 
15 kişilik bir feminist grup, Taksim İstiklal Caddesi girişinde oturma eyleminde bulundu. Polis gösterinin yasadışı olduğunu, dağılmadıkları takdirde müdahalede bulunacaklarını anons ettikten sonra, oturma eylemi yapan gruba gaz bombası attı. Polisin gaz bombası sonrasında eylemciler ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda polis ve göstericiler arasında çatışmalar devam ediyor.
 
İstiklal Caddesi’nde polisle çatışan gruba çevik kuvvet polisi tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Dün akşam saatlerinden beri Taksim ve çevresinde polis ile göstericiler arasındaki arbede zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde korsan gösteri yapan grubu polis önce sözlü olarak uyardı. Uyarılara aldırış etmeyen gruba çevik kuvvet polisi TOMA’dan tazyikli su sıkarak ve biber gazı atarak müdahale etti. Gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.
 
Çarşı grubuna vatandaşlardan destek
 
Binlerce vatandaş Çarşı grubuna destek için Beşiktaş'ta toplandı. Grup Türk bayrakları ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Akaretler'den Taksim'e doğru yürüşüye geçenlerin sayısı onbinleri buldu.
 
Çarşı grubu lideri gözaltı alınca Beşiktaş'ta tepki büyümüştü. 
 
Karaköy tarafında da kalabalık bir vatandaş grubunun yürüyüşe geçtiği bildiriliyor..
 
Emniyet güçleri Taksim Meydanı'nında... Sıraselvilerin girişinde binlerce eylemci ile polis arasında gergin bekleyiş devam ediyor...
 
 
 
 
Sıraselviler Caddesi'nden de gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.
 
Beşiktaş İskelesi kapatıldı. Vapurlar Kabataş İskelesi'ne yönlendiriliyor. 
 
Ergenekon ve Nişantaşı'nda vatandaşlar güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesine karşı insan zincirleri ve barikatlar oluşturdu. Ancak polisin müdahalesi sonucu Nişantası'ndaki grup dağıtıldı.
 
 
 
SIRASELVİLER'DE ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Gezi Parkı’na dün polisin müdahalesinin ardından bugün Sıraselviler Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin dağıttığı grup bir süre sonra tekrar toplandı. Bu sefer polisle anlaşan grup oturma eylemi yaptı. Göstericiler içerisinde bir grubun barikat kurması üzerine, polis anons yaparak barikatın kaldırılmaması halinde müdahale yapılacağını belirtti. Göstericilerden birkaçı polisle görüştü; polis barikatın kaldırılması şartıyla müdahale edilmeyeceğini belirtti. Barikatın kaldırılmaması üzerine polis müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet polisleri gaz bombası atarken, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) göstericilere gazlı su sıktı. Göstericilerin kaçmasının ardından barikat iş makinesiyle kaldırıldı. Firuzağa Caddesi’ne doğru çekilen göstericilerin taş atması üzerine polis tekrar müdahalede bulundu. Müdahalenin adından onalrca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi. Sıraselvilerde olaylar devam ediyor.
 
NURTEPE TEM BAĞLANTI YOLUNDA POLİS MÜDAHALESİ
 
TAKSİM Gezi Parkı ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup Kağıthane TEM Otoyolu Nurtepe Bağlantı Yolu’nu trafiğe kapattı.
 
Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri gruplara gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında 4 kola ayrılan gruptakiler polise taş attı. Poliste biber gazı sıkarak grupları dağıtmaya çalıştı. Ancak grupta bulunanlar atılan biber gazlarını polise geri fırlattı. Biber gazları bağlantı yolunda seyir halindeki araçların arasına düştü. Bir gösterici de yola otomobil lastiği fırlattı. Rampadan aşağı yuvarlanan lastik yola ulaşamadı.Polisin gruplara müdahalesi yaklaşık 2 saat sürdü. Müdahalenin ardından polis ekipleri ayrıldı.
 
NURTEPE'DE İKİNCİ MÜDAHALE
 
Gezi Parkı'nı boşaltmak için düzenlenen polis operasyonunun protesto eden eylemciler ikinci kez TEM otoyolu Nurtepe bağlantı yolunu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları sıkarak müdahale etti. Grupta bulunanlar da polise taşlarla saldırdı. Göstericiler yollara barikat kurarak ateşe verdi. Polisin yaklaşık 1 saat sürdürdüğü müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı
 
ERGENEKON CADDESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ
 
Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen ve taş ve şişe fırlatan gruplara çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklarda eylemcileri takip eden polisleri bazı vatandaşlar alkışlarla destek oldu, bazıları ise tencere ve tavalara vurarak gürültü çıkartarak protesto etti. Bazı polisler de kollarındaki Türk bayrağı armasını eline alarak kendilerini protesto edenlere gösterdi. Yorgun düşen bazı polis memurları ise, kaldırımlarda, yüzlerine takılı gaz maskeleriyle uyuyarak dinlenmeye çalıştı. Mecidiyeköy'de toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, sloganlar atarak yürümeye başladı.Bunun üzerine polis ve jandarmaya bağlı TOMA'larla göstericilerin üzerine su sıkıldı, bazı polisler ise göstericilere boya tabancasıyla akrep tabir edilen polis aracının arkasından ateş etti. Sokak aralarında göstericileri takip eden çevik kuvvet polislerine, bazı vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi, bazıları da tencere ve tavalara vurarak protesto etti.
 
YOĞUN MÜDAHALE
 
Ergenekon Caddesinde ise çok sayıda eylemci, yola barikat kurup eteşe verdi. Polis ekipleri ise eylemci gruba biber gazı sıktı, tazyikli suyla müdahale etti. Halaskargazi caddesi'nde de çok sayıda eylemci, polise taş ve şişe fırlattı. Polis ekipleri de göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu bölgedeki cadde ve sokakların çoğu barikatlarla göstericiler tarafından kapatıldığı görüldü.
 
POLİS KALDIRIMDA UYUDU

Halaskargazi Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekipleri göstericileri müdahale ederken, dün geceden beri çalışan bazı çevik kuvvet polisleri ise kaldırımda yüzlerindeki gaz maskelerini çıkartmadan uyumaya çalıştı. TOMA araçlarının biten su depoları itfaiye araçları tarafından doldurulurken, sıcakta terleyen polisler, yüzlerini itfaiye araçlarından akan sularla yıkadı.
Polis ile göstericeler arasındaki çatışmalar sokak aralarında devam ediyor.
 
NİKAHTAN ÇIKTILAR MÜDAHALENİN ORTASINDA KALDILAR
 
Beyoğlu'nda nikah töreninden çıkan aralarında küçük çocuklarında bulunduğu bir grup, polis ile eylemciler arasında kalınca biber gazından kaçamadılar. Nikahtan çıkanlar, Galatasaray Lisesi önünde toplanan eylemcileri Beyoğlu Tünel'e kadar kovalayan polisin müdahalesinin ortasında kalınca nereye kaçacaklarını bilemediler. Kucağında oğluyla birlikte eylemciler ve polis arasında kalan bir kadın "Allah kahretsin" diyerek oğlunu gazdan etkilenmemesi için Asmalımescit'e doğru kaçtı. Bir başka vatandaş da "Nereye geldik? Burası Türkiye değil mi" şeklinde tepki gösterdi. Polisin eylemcilere yönelik üst üste attığı gaz bombalarına tepki gösteren nikah töreninden çıkan vatandaşlar yollarını değiştirerek Tünel yerine Asmalımescit sokağını kullanarak olay yerinden uzaklaştılar. Öte yandan Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemciler bir süre sonra tekrar bir araya gelerek "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçiyorlar.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
meriç
meriç - 11 yıl Önce

sürekli ufak çaplı taksim olaylarını abartarak vererek ne amaçlıyorsunuz...israilemi yaranmak istiyorsunuz,yoksa avrupada ki dostlarınıza mı,yoksa Türkiyedeki 3-5 zengine mi,yoksa pkk ya mı...bir türlü sizi anlayamıyorum.yalan haberlerden söz eden yok.avrupanın tutumu yok.taş atan yok araba yakan yok....yok yok yok...yazıklar olsun AKP giderse kimlerin el sıvazladığı bukadar açıkken....

SIRADAKİ HABER